Napellenzők téli tárolásának szabályai a Bács-Kiskun megyei Baján

Érvek az árnyékoló beszerzése mellett a Komárom-Esztergom megyei Lábatlanon
2021-09-29
Redőny tisztítás a Pest megyei Érden: tippek és trükkök
2021-10-06
Összes

Napellenzők téli tárolásának szabályai a Bács-Kiskun megyei Baján

A napellenző egy nagyon hasznos szerkezet, tavasztól őszig segíthet nekünk az árnyékolásban, és persze abban, hogy a teraszon vagy a kertben töltött időt meghosszabbítsa, élvezhetőbbé tegye.

Igen ám, de előbb-utóbb eljön a pillanat, amikor el kell tennünk, mert az időjárás miatt nem lesz rá szükség. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy le kell szerelni a falról, mert erről szó sincsen.

Maradhat ott, ahol van, de a téli időjárás nem fogja kímélni, így pár alapszabályt érdemes betartani, hogy következő tavasszal újra elővehessük és használhassuk az olyan Bács-Kiskun megyei településeken is, mint amilyen Kecskemét, Baja, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kalocsa, Kiskőrös, Kiskunmajsa, Tiszakécske, Lajosmizse, Jánoshalma, Kecel, Kunszentmiklós, Soltvadkert, Bácsalmás, Solt, Kerekegyháza, Szabadszállás, Izsák, Mélykút, Tompa, Dunavecse vagy Hajós.

Okosmegoldások kikapcsolása: ma már nagyon sok napernyő irányítható akár a telefonunkkal is az okos megoldások keretén belül. Sokan beállítják, hogy este magától húzódjon be, vagy reggel nyíljon ki. Télre azonban ezeket az automatikus utasításokat érdemes kikapcsolni, ugyanis nem tudhatjuk, hogy mikor jön egy eső vagy egy havazás, ami tönkre teheti a napellenzőnket.

Húzzuk be: az automatizálást azért is kell kikapcsolni, mert a téli tárolást csak behúzott állapotban végezhetjük. A napellenzőt esős időben és szélben is érdemes behúzni nyáron is, nem csak télen, amikor az eső mellett hó és hideg is van. Ha a napellenzőre hó esik, esetleg rá is fagy, akkor ez olyan súlymegterhelés lesz a napellenző számára, amit nem biztos, hogy elbír. Ezt pedig nem érdemes megkockáztatni.

Tokban érdemes tartani: ha elég előrelátóak vagyunk, akkor már a vásárlásnál gondolunk a téli tárolásra, és olyan típust választunk, ami tokba tekeredik fel, így télen is védve lesz az időjárás viszontagságaitól. A tokos kivitel persze drágább, ugyanakkor erre a pluszra érdemes költeni, mert meghosszabbíthatja a napellenzőnk élettartamát, így tovább használhatjuk nyaranta.

Várjuk meg, míg megszárad: abban az esetben, ha megázott volna, mielőtt eltettük volna télire a napellenzőt, mindenképp érdemes megvárni, amíg megszárad. Vizes állapotban nyáron sem szabad feltekercselni, télen pedig egyenesen tilos. Bár a szeptember még mindig nagyon napsütéses, mindenképp figyeljünk arra, hogy használat után behúzzuk, így nem fog elázni.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!