Decco-Aluplast  ablak – áttörés a műanyag nyílászárók piacán

A műanyag nyílászárónak rengeteg előnyös tulajdonsága van. Sokáig azonban a lakberendezők, dizájnerek ódzkodtak tőle, hiszen egyszerű fehér kivitelben volt csak elérhető. Ez azonban már a múlté. A Decco-Aluplast ablakok megtévesztésig hasonlítanak a természetes fára, és a számtalan színárnyalatban kapható   CoolColor®  fóliáknak köszönhetően teljesen egyedi színben állnak rendelkezésre. Ráadásul tartós, és évtizedeken át egyedi igényekhez igazodva állják meg helyüket az otthonteremtésben.

Szívesen megnézné ablak kínálatunkat?

Töltse le most színminta kiadványunkat! Böngésszen és válasszon olyat, ami az Ön szívéhez a legközelebb áll!

Tekintse meg az Aluplast színmintánkat

műanyag ablak, műanyag nyílászárók, műanyag ablakok, műanyag nyílászáróTekintse meg a Decco színmintánkat

Tekintse meg a Decco Üvegmintákat

Fix ablak

Azokat a nyílászárókat nevezik fix ablaknak, amelyeket nem lehet kinyitni, csupán a fény beáramlását és a kilátást tudják biztosítani.

Az üveg egy műanyag keretbe kerül behelyezésre, amelyben acélmerevítés van. Célszerű odafigyelni arra, hogy 3-4 m2 üvegfelület fölött a sima 4-16-4-es üvegnek már nagyon nagy lehet a mozgása. Ilyenkor ajánlatos biztonsági üveget választani vagy a szerkezetet megosztani osztóbordákkal.műanyag ablak, műanyag nyílászárók, műanyag ablakok, műanyag nyílászáró

Nyíló ablak

A nyíló ablakok egy irányba kinyithatóak, és más funkciót nem látnak el. A termék műanyag tokból és szárnyból áll össze.

Fontos megemlíteni, hogy a nyíló vasalat 100 cm szélesség fölött már nem optimális választás, mert a záródási pontok csak egy oldalon vannak, így egy nagyobb szélnyomásnál előfordulhat, hogy a szél befúj a lakásba. 100 cm fölött már inkább a nyíló – bukó ablak használatát javasolják a szakemberek.

műanyag ablak, műanyag nyílászárók, műanyag ablakok, műanyag nyílászáróNyíló-Bukó ablak

A nyíló-bukó ablakok praktikusan, kényelmesen használhatóak a mindennapokban. Nem csak egy oldalra nyithatóak, hanem kívül már bukó fokozatra is állíthatóak. Ez röviden azt jelenti, hogy a kilincs állításával tudjuk szabályozni, hogy nyitva vagy bukóra szeretnénk használni az ablakot. A bukó fokozat esetén az ablak felső része függőleges irányban elmozdul (megbukik) 20-25 cm-re.

Miért ideális a nyíló-bukó ablak? Tulajdonsága 2 szempontból is ideális:

  1. műanyag ablak, műanyag nyílászárók, műanyag ablakok, műanyag nyílászáróElsősorban a folyamatos friss levegő biztosítását látja el
  2. Másodszor pedig biztonságosabban nyitva hagyható, mint korábbi elődei.

Bukó ablak

A bukó ablak, ahogyan a neve is tanúskodik róla, nem nyitható, hanem csak bukóra állítható.

Hol javasolt használni?

  • olyan helyre érdemes beépíteni, ahol folyamatos friss levegő utánpótlásra van szükség.

Hogyan takarítsuk a bukó ablakokat?

műanyag ablak, műanyag nyílászárók, műanyag ablakok, műanyag nyílászáróBukó ablakokkal kapcsolatban gyakran tesznek fel kérdést a megrendelők, főként azt, hogy hogyan takaríthatóak. Most eláruljuk a titkot: a bukó ablakok kiakaszthatóak és vízszintesig leengedhetőek, biztosítva ezáltal a takarítást és a mindenkori tisztaságot.

Kétkilincses bukó ablak

Amennyiben az ablak magassága meghaladja a 100 cm-t, akkor a kétkilincses bukó ablakot érdemes választani.

A kétkilincses bukó ablaknak fő erőssége a biztonságos védelem. műanyag ablak, műanyag nyílászárók, műanyag ablakok, műanyag nyílászáróMindkét bukó oldalán van benne vasalat és azok zárásával, még professzionálisabb védelmet biztosít.

Váltószárnyas ablak

A váltószárnyas ablakok szárnya kétfelé nyílik, továbbá a szárnyak egymásra záródnak, és a kinyitás után teljes szabad területet kapunk, nem marad benne osztás. Kétségkívül hasznos megoldást nyújtanak. Például egy költözésnél aranyat érnek, hiszen bármilyen nagyobb tárgy, bútor átpakolható a nyílászárón.

Eműanyag ablak, műanyag nyílászárók, műanyag ablakok, műanyag nyílászárólőnye az előzőkén túl még az is, hogy a kilincses szárny bukó funkciót is képes ellátni.

Tokosztott ablak

A tokosztott ablak is kétszárnyú ablak, minkét szárnyon kilincs található, így akár egymástól függetlenül is tudjuk nyitni vagy éppen bukóra állítani a két szárnyat.

A váltószárnyas ablakhoz viszonyítva más előnyös tulajdonsággal bír. Költözéskor nem éppen ideális, viszont a megosztó borda miatt a legstabilabb szerkezetű ablakok egyike.

műanyag ablak, műanyag nyílászárók, műanyag ablakok, műanyag nyílászáróÖsszetett szerkezetek

Az eddigiekben felsorolt nyílászáró szerkezetek szinte bárhogyan kombinálhatók és variálhatók. Itt elsősorban a megrendelő egyedi igényei alapján döntik el a szakemberek, hogy hova melyik nyílászáró típust javasolják.

műanyag ablak, műanyag nyílászárók, műanyag ablakok, műanyag nyílászáróBukó-Toló illetve Emelő-Toló erkély ajtók

A Bukó-Toló illetve Emelő-Toló erkély ajtók használhatók nagy felületek nyitására és zárására.

Az abcablak szakértő csapata bármilyen egyedi igényre megtalálja a kedvező megoldást. Ha műszaki kérdése van, vagy valamelyik termékünkről bővebb felvilágosítást kér, hívja bizalommal munkatársunkat, aki teljes körűen tájékoztatja Önt a megoldási lehetőségekről.

Kérjen ingyenes visszahívást most!

error: Content is protected !!