Könyökkaros napellenző – korszerű, dekoratív és praktikus árnyékoló

Ha arra van szüksége, hogy a nap káros sugarait kiszűrve élvezhesse kedvenc pihenőhelyét a teraszon, akkor a könyökkaros napellenzőt érdemes közelebbről szemügyre vennie. Látványos, dekoratív megjelenése miatt egyre népszerűbb a modern családi házak balkonján is.

Többek között ezért is nevezik sokszor terasznapellenzőnek. A könyökkaros napellenzőnek más hasonló nevei is léteznek. Ilyen például: nyitott szerkezetű napellenző, karos vászonroló, csuklókaros napellenző, kitekerhető napellenző.

napellenző, könyökkaros napellenző, árnyékoló, árnyékkolók

A könyökkaros napellenzők főbb jellemzői

 • UV védelemmel ellátott vászonból készült, így véd a napsugarak káros hatásai ellen.
 • A fémszerkezet felület védelemmel vannak ellátva, hogy még jobban ellenállóbb legyen az időjárás viszontagságainak. Az acél alkatrészek elektrolikus horganyozással bevontak, az alumínium profilok és öntvények elektrosztatikus porszórással felület kezeltek. A fémszerkezet kialakítása olyan, hogy mérettől függően 30-40 Km/h szélviszonyok mellett még képes a ponyvafelület tartására.
 • A ponyvahenger mozgatása kisméretű, nagy nyomatékra képes csiga hajtóművel, vagy a hengerbe épített elektromotor segítségével lehetséges. A ponyvát feszesen tartó könyökkarok dőlésszöge fokozatmentesen állíthatóak a vízszintestől a függőlegesig. A billenő szerkezeten található csavarok állításával lehet a dőlésszögön változtatni.
 • A fémszerkezet 5 m-es szélességig 2 db, 5 és 6 m között kívánságra (szélviszonyoktól függően) 3 db, 6 és 8 m között 3 db, 8 és 10 m között 4 db könyökkarral kerül összeszerelésre.
 • A kézi hajtóművek és a beépített motorok áttételeit is a napellenzők méret változásaival harmóniában vannak. Két karos ernyőknél 1:7, három karos ernyőknél 1:10, négy karosoknál 1:13 hajtóművek kerülnek beépítésre a könnyebb kezelhetőség végett.
 • Az öntvények és tartó profilok minősített ellenőrzött minőségi tanúsítvánnyal ellátott ötvözött alumíniumból készülnek, amelyek felhasználás előtti kontrollját szúrópróba szerű törési teszttel vég ellenőrizzük.
 • Felszereléshez oldalfali (homlokzati), vagy mind oldalfali és mennyezeti szerelésre alkalmas (univerzális) konzolt biztosítunk. Az alkalmazott fali konzolok mennyisége az alkalmazott könyökkarok számával azonos. 4,5 és 5 m szélesség között adunk 1 db plusz konzolt a hordozó zártszelvény megívelődése miatt. A fali konzolok a homlokzaton vagy mennyezeten 220 mm helyigénnyel bírnak.
 • A ponyvák UV stabil, szálában színezett dralon vászonból, azaz UV álló, impregnált kültéri vászonból készülnek. A végimpregnálás olyan minőséget biztosít, hogy a vászon képes 320 vízoszlop mm-es vízmennyiséget megtartani. A vászon 1200 mm-es sávokból kerül összevarrásra, amely a ponyva erejét tovább növeli.

napellenző, könyökkaros napellenző, árnyékoló, árnyékkolók

Hogyan működik a könyökkaros napellenző?

Működésük a beépített könyökkarban tárolt erőt hasznosítja a ponyvafelület mozgatásra illetve feszesen tartáshoz. A könyökkarban egy erős rugó elő van feszítve. A könyökkar két profilját egy csuklón keresztül lánc segítségével köti össze. A lánc segítségével kifeszített rugó a csuklót ki akarja nyitni, amelyet a napellenző ponyvája tart vissza. Tehát a napellenző hengeréről amennyi ponyvát letekerünk, azt a könyökkar a rugónak köszönhetően kitolja maga előtt. A Sunset napellenzőknél a karok dőlésszögét hajtókar segítségével állíthatjuk, oldalanként egyszerre 5-8-ként, hogy a két karnak ne kelljen aránytalanul nagy terhelést elviselnie.

Hol érdemes használni?

 • Családi házak,
 • vendéglátó ipari, szállodaipari létesítmények,
 • kerthelyiségek és
 • teraszok esetén ideális megoldás.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? Bővebb felvilágosításért hívja munkatársunkat! Kérjen ingyenes visszahívást most!

error: Content is protected !!