Igényel tavaszi karbantartást a napellenző a Győr-Moson-Sopron megyei Csornán?

árnyékoló, árnyékolás, árnyékolók, belső árnyékolók, külső árnyékolók
Amikor nemcsak az árnyékolás, hanem a hangulat is fontos a Veszprém megyei Herenden
2021-04-21
Tavaszi nagytakarítás alatt a redőnyről se feledkezzünk meg a Komárom-Esztergom megyei Nyergesújfaluban
2021-04-28
Összes

Igényel tavaszi karbantartást a napellenző a Győr-Moson-Sopron megyei Csornán?

Amikor megérkezik a jó idő, a lelki szemeink előtt már látjuk, ahogyan egy kellemes italt kortyolgatva ücsörgünk a teraszon vagy a kertben.

Ám, mire eljutunk idáig, érdemes túlesnünk a tavaszi nagytakarításon és karbantartásokon az olyan Győr-Moson-Sopron megyei településeken is, mint amilyen Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár, Csorna, Kapuvár, Jánossomorja, Tét, Pannonhalma, Fertőszentmiklós, Fertőd, Lébény vagy akár Beled.

Ha már a teraszon járnak a gondolataink, akkor a napellenző is megér egy gondolatot, sőt többet is. Érdekes kérdés, hogy egy napellenző mennyi figyelmet igényel, már ami a tisztítást és a karbantartást illetni.

Aggódnunk nem kell, hiszen egy napellenző karbantartási munkálatai nem bonyolultak, ám ha hosszú évekig szeretnénk élvezni az előnyeit, egy kis gondoskodást mindenképp megérdemel.

Bár legtöbben úgy húzzák be a napellenzőt télre, hogy tiszta és foltmentes, érdemes azért ellenőrizni, hogy tél a mechanikus részekbe, illetve magába a ponyvába nem tett-e kárt. Ha foltokat tapasztalunk, akkor egy tisztítással érdemes kezdeni.

A port egy kefe segítségével távolítsuk el, a foltokhoz pedig speciális ponyvatisztítót érdemes használni, ellenkező esetben károsítani fogjuk a ponyva anyagát. A fém részekhez egy puha rongyot és langyos vizet használjunk, vegyszert ne. Ha rendeltetésszerűen használjuk a napellenzőt, akkor különösebb karbantartás nem fog igényelni.

Mikor nyithatjuk ki a napellenzőt először a téli időszak után?

A napellenző kinyitása igazából az időjárástól függ. Akár télen is kinyithatjuk, ha nem szeretnénk, de csak meleg, szélcsendes időben. Tavasszal is ugyanezt a tanácsot kell követnünk.

A napellenző károsodhat, ha túl erősen fúj a szél, vagy viharos az idő. Ilyenkor még nyáron is célszerű behúzni, vagyis tavasszal is ugyanez a helyzet. Vigyázzunk, hogy a ponyva ne ázzon el, amennyiben mégis ilyen állapotban vagyunk kénytelenek behúzni, a lehető leghamarabb tekerjük ki, amint lehetséges, hogy megszáradhasson.

Hogy a hirtelen időjárás változás ne tehessen kárt a napellenzőben, érdemes elgondolkodni, hogy okos otthon megoldássokkal kötjük össze, így ha elkezd esni az eső, nagyon felerősödik a szél, vagy kitör a vihar azonnal tudunk cselekedni, akár a munkahelyünkről is. Tavasszal is bátran nyissuk ki a napellenzőt, de az időjárási viszonyokra mindig figyeljünk oda.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!