Valóban gondot okoz a penész a műanyag ablakok esetében a Komárom-Esztergom megyei Bábolnán?

Tények a fa ajtókról a Győr-Moson-Sopron megyei Fertőszentmiklóson, avagy nem minden igaz, amit a fa ajtókról olvashatunk
2021-11-03
Ősszel is érdemes lekezelni a fa ablakot vagy ajtót a Bács-Kiskun megyei Kiskunfélegyházán?
2021-11-10
Összes

Valóban gondot okoz a penész a műanyag ablakok esetében a Komárom-Esztergom megyei Bábolnán?

Bár a műanyag ablakok esetében sok előnyös tulajdonságról beszélhetünk, a hátrányoknál a penész szinte mindig megjelenik, hogy emiatt nem érdemes választani műanyag nyílászárót.

A penész komoly gond, nemcsak esztétikailag csúnya, hanem még az egészségünkre ártalmas is. Számos esetben okozhat légúti megbetegedést, de komolyabb tüdőproblémákat is, különösen azoknak, akik érzékenyek rá. Ha felmerül a téma, sokan meg is ijednek, hogy mit is tegyenek.

Válasszák a műanyag ablakot és kockáztassák a penész megjelenését, vagy legyen fa ablak az olyan Komárom-Esztergom megyei településeken, mint amilyen Tatabánya, Esztergom, Tata, Komárom, Oroszlány, Dorog, Nyergesújfalu, Ács, Kisbér, Tát, Lábatlan, Bábolna vagy éppen Bajna?

Természetesen a vádak nem teljesen alaptalanok, ugyanis a műanyag ablakok térhódításakor sok esetben ütötte fel a fejét a penész. Amikor a fűtésrendszer korszerűsítése került szóba még nagyobb felhajtás volt a műanyag ablakok körül, szellőző résről beszéltek, amit utólag kell majd drága pénzen beszereltetni.

Ez a tényező azonban mára már feledésbe merült, mert a legtöbb ablak már úgy készül, hogy gyárilag be vannak szerelve a szükséges szellőzést biztosító alkatrészek. Emellett az sem mindegy, hogyan szellőztetünk.

Mit tehetünk azért, hogy ne üsse fel a fejét a penész?

Mielőtt erre a kérdésre választ adnánk, le kell szögezni, hogy a penész megjelenhet, akármilyen ablakunk is van. Fa ablak esetén is jelentkezhet ez a gond, ugyanúgy, ahogyan műanyag ablakok esetében is.

A penész megjelenése akkor történik meg, ha túl párás és meleg a levegő, ami kedvez a penésznek. Amit tehetünk, hogy ezeket a tényezőket megszüntetjük. Ha magas a páratartalom érdemes páramentesítőt használni, és a fűtést sem szabad ész nélkül használni. Emellett a megfelelő szellőztetés is kulcskérdés lesz.

Mivel sok ablak alkalmas arra, hogy bukóra lehessen állítani, így sokan ezzel a módszerrel szellőztetnek, mert nem akarják, az utcát fűteni. Pedig sokkal gazdaságosabb és hatékonyabb hetente egyszer rendesen kitárni az ablakot 5-10 percre, hogy valóban mozogjon a levegő, mint résnyire nyitni, és úgy hagyni órákig.

Ha ez első módszert választjuk, akkor a penész biztosan nem jelenik meg, és a levegő is frissebb lesz az otthonunkban.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!