Tévhitek a téli ablakcserével kapcsolatban a Tolna megyei Hőgyészen

műanyag ablak, műanyag ablakok, műanyag nyílászáró, műanyag nyílászárók
Téli felkészítés a nyílászárók esetében? Kell egyáltalán a Somogy megyei Balatonlellén?
2021-11-21
Amit a napellenzők téli tárolásáról tudni érdemes a Zala megyei Keszthelyen is
2021-11-28

Amikor eljön a hűvös idő, sokan csak akkor döbbenek rá, hogy az ablak nem szigetel megfelelően. Ilyenkor persze jön a töprengés, hogy mi legyen, várjuk ki a tavaszt, és csak akkor vágjunk bele az ablakcserébe, vagy legyünk merészek, és télen is cseréljünk ablakot.

Még mindig tartja magát az a tévhit, hogy télen nem lehet ablakot cserélni. Az egyik tévhit ezzel kapcsolatban, hogy a télen cserélt ablakok ragasztása nem lesz megfelelő, mert a hidegbe nem száradnak meg rendesen, ami később gondot fog okozni, és hamarabb lesz szükség újabb cserére.

Természetesen ez az állítás nem állja meg a helyét, így nyugodtan cserélhetünk ablakot az olyan Tolna megyei településeken is, mint amilyen Szekszárd, Paks, Dombóvár, Bonyhád, Tolna, Dunaföldvár, Tamási, Bátaszék, Simontornya, Nagymányok, Gyönk, Hőgyész vagy Iregszemcse.

Szintén gyakran beszélik le magukat a téli ablakcseréről azzal az indokkal, hogy megugrik a fűtésszámla, mert napokig tátong a lyuk a falban, ahonnan kikerül az ablak, sőt, akár szállást is kell keresnünk erre az időszakra.

Ha csak nem olyan házban lakunk, ahol több száz ablak cseréjét kell egyetlen körben megoldani, akkor ez sem igaz. Az ablakcsere jóval gyorsabb folyamat, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk és a szakemberek sem szedik ki egybe az összes ablakot, és hagyják hűlni a lakást, hanem az ablak kiszedését követően a leghamarabb teszik be a helyére az újat. Ők se akarnak munka közben fagyoskodni!

Bátran vágjuk bele a nyílászáró cserébe!

A leggyakoribb tévhitek még mindig sokakat rettentenek el az ablakcserétől, pedig ezek már régóta nem állják meg a helyüket. Ha eljön a pillanat, és ablakot kell cserélni, akkor a legbölcsebb, ha nem halogatjuk a dolgot a végtelenségig, pláne nem tavaszig, hiszen az legalább 2-3 hónap, ami bizony igen is meg fog látszani a fűtésszámlán, és biztosak lehetünk benne, hogy akár duplájába is kerülhet a fűtés, mint egy jól szigetelő ablakkal.

Emellett a lakás sem lesz olyan meleg, így kénytelenek leszünk mi is jobban felöltözni a saját lakásunkban.

Jobban járunk, ha inkább lecseréljük az ablakokat, így nem kell a fűtésszámla vagy a megfázás miatt aggódnunk, legalább is lakáson belül nem. A tévhitekre pedig jobb, ha legyintünk, mert ezek az állítások már jó ideje nem fedik a valóságot.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!