Tévhitek a műanyag nyílászárók színeiről, avagy csak fehér létezik a Vas megyei Jánosházán?

Milyen erkélyajtót válasszunk a Fejér megyei Ercsiben, ha mozgáskorlátozott családtag is él velünk?
2021-12-01
Válasszunk karácsonyi színben rolettát vagy szalagfüggönyt a Veszprém megyei Várpalotán
2021-12-08
Összes

Tévhitek a műanyag nyílászárók színeiről, avagy csak fehér létezik a Vas megyei Jánosházán?

Ha azt halljuk, hogy műanyag ajtó vagy ablak, akkor már meg is jelenik előttünk a fehér szín. Ez a szín terjedt el ugyanis a műanyag nyílászárók tekintetében, és bár számos előnyük van, sokan azért nem választják őket, mert a fehér nem illik a házuk hangulatába.

Ezzel persze lehet vitatkozni, hogy de hát nem számít az annyira, de ha belegondolunk, hogy egy régi stílusú ház, amely fa ablakokkal volt az igazi, fehér ablakot kap, akkor már beláthatjuk, hogy nem mindenhol mutat jól a fehér, még akkor sem, ha ez egy univerzális, úgymond mindenhez passzoló szín.

Emiatt sokan ódzkodnak a műanyag ablakoktól az olyan Vas megyei településeken is, mint amilyen Szombathely, Sárvár, Kőszeg, Körmend, Celldömölk, Szentgotthárd, Vasvár, Bük, Vép, Csepreg, Répcelak, Jánosháza vagy Őriszentpéter.

De természetesen nem kell beletörődnünk, hogy csak fehér ablakot választhatunk, és nem kell a műanyag helyett fa ablakban gondolkodunk, ha más árnyalatra, vagy épp fa hatású ablakra vágyunk.

Ma már ugyanis a műanyag ablakokat is kérhetjük más színben, mint a fehér, sőt, már kifejezetten fa árnyalatokat is találhatunk, tehát az ablak úgy fog kinézni, mintha fából készült volna, pedig ugyanúgy műanyag lesz, csak a színében hozza a fa árnyalatokat. Ezeket a fajtákat már sokszor a műemlékvédelem is elfogadja, bár erre általában engedélyt kell kérni.

Milyen színekben kérhetjük a műanyag nyílászárókat?

A műanyag ablakokat számos színben kérhetjük. A leggyakrabban az antracit, a mahagóni, a dió, és az aranytölgy színt keresik és kérik, de számos más színben is kérhetőek a műanyag ablakok.

Természetesen azzal tisztában kell lenni, hogyha színes műanyag ablakot választunk, tehát nem fehéret, akkor annak felára lesz, tehát drágább árok kapjuk meg, mint a hagyományos műanyag ablakokat. A fehér szín a legolcsóbb, és amikor a fa és a műanyag ablak árát hasonlítják össze, akkor a fehér műanyag ablakról van szó.

Ugyanakkor általánosságban elmondható, hogy a színezett műanyag ablakok még így is viszonylag olcsóbbnak mondhatóak, mint a fa ablakok, vagy hasonló áron mozognak.

Természetesen, aki az igazi fa ablakot kedveli, azok számára az lesz a jó megoldás, de akik szeretnénk a fehéren túl látni, de a műanyag ablak előnyeit élvezni, azok számára számos színvariáció kínálkozik.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!