Tények a fa ajtókról a Győr-Moson-Sopron megyei Fertőszentmiklóson, avagy nem minden igaz, amit a fa ajtókról olvashatunk

A belső árnyékolókat is karban kell tartani a Veszprém megyei Ajkán?
2021-10-31
Valóban gondot okoz a penész a műanyag ablakok esetében a Komárom-Esztergom megyei Bábolnán?
2021-11-07
Összes

Tények a fa ajtókról a Győr-Moson-Sopron megyei Fertőszentmiklóson, avagy nem minden igaz, amit a fa ajtókról olvashatunk

A fa ajtókról sokan beszélik le magukat, mert annyi tévhit kering a neten, hogy már előre aggódunk, hogy mekkora macera lesz a fa ajtót karbantartani, meg különben is drága, sőt, még a penész is megtámad majd minket, így sokan inkább nem is akarunk fa ajtót.

A tény azonban az, hogy a fa ajtókkal kapcsolatban több a tévhit, mint a tény, és bár sok esetben van alapja az állításoknak, de korántsem akkora a gond, mint ahogy azt mi elképzeljük a cikkek alapján.

De rántsuk is le a leplet a leggyakoribb tévhitekről. Meglátjuk majd, hogy nem is kell tartani annyira a fa ajtóktól az olyan Győr-Moson-Sopron megyei településeken sem, mint amilyen Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár, Csorna, Kapuvár, Jánossomorja, Tét, Pannonhalma, Fertőszentmiklós, Fertőd, Lébény vagy akár Beled.

A fa ajtó drága

Lássuk a leggyakoribb ellenérvet, ami mindig az árhoz kapcsolódik. Már előre aggódunk, hogy mennyire drága lesz az ajtó, ha fából készül, és inkább nem is gondolkodunk fa ajtóban, mert hát úgysem tudjuk megfizetni.

Tény, hogy egy fa ajtó drágább, mint a fehér műanyag ajtó, viszont ha más színben gondolkodunk, akkor annak már sokszor felára van, tehát ha összehasonlítjuk a fa és a színezett műanyag ajtó árát, valószínű, hogy nem lesz akkora a különbség, mint azt elsőre gondolnánk. Érdemes árajánlatot kérünk mindkét fajtára, és csak azután dönteni.

A fa ajtó penészedést okoz

A penész az egyik legnagyobb mumus, amit már a fa és a műanyag esetében is elhíreszteltek sokan. Elsősorban persze az ablakokra vonatkozóan, de mivel a neten sok a téves cikk is, így ma már sokszor az ajtók esetében is felmerül, hogy penészes lesz a ház, ha ilyet választunk.

Nos, az ablak esetén is csak akkor lesz gond a penésszel, ha nem megfelelő módon szellőztetünk, mert a párás környezet és a meleg kedvez a penésznek, a jól szigetelő ablakok esetén pedig valóban okozhat gondot. A fa ajtók esetén azonban semmi ilyesmitől nem kell majd tartanunk.

A fa ajtó karbantartása bonyolult

Amikor a fa, mint anyag felmerül, akkor a karbantartás mumusa is felüti a fejét. A fát kezelni kell, ezt pedig sokan nem merik bevállalni. Tény, hogy ez egy olyan művelet, amit mindenképp el kell végezni, de koránt sem akkora feladat, hogy ne tudnánk megtenni 5-6 évente egyszer.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!