Tény vagy tévhit, hogy az árnyékoló is segíthet télen az meleg bent tartásában a Baranya megyei Komlón?

Amikor nem szabad tovább várni az ablakcserével a Pest megyei Dunaharasztiban sem
2021-11-14
műanyag ablak, műanyag ablakok, műanyag nyílászáró, műanyag nyílászárók
Téli felkészítés a nyílászárók esetében? Kell egyáltalán a Somogy megyei Balatonlellén?
2021-11-21
Összes

Tény vagy tévhit, hogy az árnyékoló is segíthet télen az meleg bent tartásában a Baranya megyei Komlón?

Amikor eljön a fűtésszezon, akkor nemcsak az a feladatunk, hogy felcsavarjuk a fűtést vagy begyújtsuk a kályhát vagy a kazánt, hanem az is, hogy a meleg bent maradjon a lakásban.

Ebben a jól szigetelő ablakok és ajtók lesznek a legnagyobb segítségünkre, illetve a fal szigetelése az olyan Baranya megyei településeken is, mint amilyen Pécs, Komló, Mohács, Szigetvár, Siklós, Szentlőrinc, Kozármisleny, Harkány, Pécsvárad, Bóly, Sásd, Sellye, Villány, Mágocs, Bikal vagy Szászvár.

Természetesen olvashattunk már arról is, hogy az árnyékolóknak is van valamennyi hőszigetelő képességük, de erre még mindig sokan legyintenek, azért érdemes kicsit utána járni, hogy a valóságban mi is a helyzet ezen a téren.

Nos, a helyzet az, hogy valamennyi hőszigetelő képességgel még a függöny is bír, így a belső árnyékoló megoldásokra is mondhatjuk, hogy minimálisan védenek az ellen, hogy a meleg kiszökjön.

Ugyanakkor valóban igaz az is, hogy a jól megválasztott árnyékolók sokat segíthetnek, hogy a meleget bent tartsuk a lakásban, de erre nem a belső árnyékolók lesznek a legalkalmasabbak, hiszen nagyjából annyira fogják a meleget, mint a már említett függöny, ami nem rossz, de létezik jobb megoldás is.

Mely árnyékolóknak van hőszigetelő képességük?

Talán kitalálható, ha nem a belső, akkor a külső árnyékolók között kell keresnünk a jobban szigetelő árnyékolókat. A redőnyök és a zsalugáterek sem tudnak természetesen csodát tenni, és az ablak helyett szigetelni, vagy kiváltani az ablakcserét, ha már nem jó az ablak szigetelése, ugyanakkor nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a meleget a lakáson belül tartsuk.

Természetesen ilyenkor jön az elcsépelt kérdés, hogy akkor legyünk sötétben, és nappal is égjenek a lámpák, hogy a redőnyt lehúzva megtartsunk pár fokkal melegebbet?

Természetesen nem. A zsalugáter és a redőny lehúzása sem jelent teljes sötétséget, de nincs arra szükség, hogy sötétben legyünk, lehúzott, behúzott árnyékolókkal. Mindössze arról van szó, hogy a redőny és a zsalugáter éjszaka, amikor amúgy is behúzzuk, lehúzzuk őket, akkor segítenek megtartani a meleget, ugyanis egy plusz réteget adnak az ablak és a külvilág között, ami segít abban, hogy a lakás ne hűljön ki olyan gyorsan.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!