Téli felkészítés a nyílászárók esetében? Kell egyáltalán a Somogy megyei Balatonlellén?

Tény vagy tévhit, hogy az árnyékoló is segíthet télen az meleg bent tartásában a Baranya megyei Komlón?
2021-11-17
műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró Balatonboglár, fa nyílászáró, fa nyílászáró Balatonboglár, műanyag ablak, fa ablak
Tévhitek a téli ablakcserével kapcsolatban a Tolna megyei Hőgyészen
2021-11-24
Összes

Téli felkészítés a nyílászárók esetében? Kell egyáltalán a Somogy megyei Balatonlellén?

műanyag ablak, műanyag ablakok, műanyag nyílászáró, műanyag nyílászárók

Amikor megérkezik a hideg, akkor szinte minden esetben szükség van téli felkészítésre. A kocsink esetében gumicserétől a jégkaparó beszerzéséig számos dologra van szükség, a lakás esetében pedig a fűtés bekacsolástól indul a dolog. Ilyenkor persze felmerülhet, hogy kell-e bármilyen más munkát elvégezni, hogy úgymond felkészítsük a lakást a télre.

Természetesen kőbe vésve nincs semmilyen, erre vonatkozó szabály, sokszor valóban elég, hogy a nyári dekorációt eltesszük, és őszire/télire cseréljük, de azért pár dolgot érdemes végiggondolni az olyan Somogy megyei településeken is, mint amilyen Kaposvár, Siófok, Marcali, Barcs, Nagyatád, Balatonboglár, Csurgó, Fonyód, Balatonlelle, Tab, Nagybajom, Lengyeltóti, Kadarkút, Zamárdi, Balatonföldvár vagy Igal.

A legfontosabb mindig az ilyenkor, hogy a lakás vagy a ház megfelelően legyen szigetelve, akár a falakra, akár a nyílászárókra gondolunk. Ha minden megfelelő, akkor nincs nagyobb feladatunk ezzel kapcsolatban.

Arról is gyakorta hallani, hogy van az ablakok estében egy olyan alkatrész, aminek segítségével téli és nyári állásba lehet állítani az ablakot. Ez tévhit, így ezzel valójában nem szükséges vele babrálnunk, különösen nem, ha a jelen beállítással is rendesen szigetel az ablak, és nem engedi ki a meleget.

Ha nem szigetel rendesen az ajtó vagy az ablak, akkor inkább cseréljük

Ha nem szigetel a régi nyílászáró megfelelően, akkor viszont nem biztos, hogy az ablak vagy az ajtó állítgatása lesz a leghatékonyabb megoldás. Amennyiben már tavaly is tanakodtunk azon, hogy a kicseréljük-e az ablakot vagy sem, akkor biztosan az ablakcsere lesz a legjobb megoldás, hiszen a szigetelés fontos része a nyílászáró is.

Ha ott valami nem jó, akkor az utcára megy a meleg, a fűtésszámla pedig nagyon megugrik. Emiatt tehát érdemes inkább ablakcserében gondolkodni, és nem az ablakon állítgatni.

Persze sokan félnek a téli ablakcserétől, főleg a már sokat emlegetett utcát fűtés tartja vissza őket. De gondoljunk csak bele, hogy a csere maximum egy napig tart, a fűtést le lehet venni arra az időre alapjáratra, de ha egész télen rossz marad a szigetelés, akkor hónapokig fűtjük az utcát, ami jóval drágább lesz, mint a munkálatok alatti egyetlen nap.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!