Tavaszi nagytakarítás alatt a redőnyről se feledkezzünk meg a Komárom-Esztergom megyei Nyergesújfaluban

Igényel tavaszi karbantartást a napellenző a Győr-Moson-Sopron megyei Csornán?
2021-04-25
árnyékoló, árnyékolás, árnyékolók, belső árnyékolók, külső árnyékolók
Már tavasszal érdemes gondolni a nyaralókra a Bács-Kiskun megyei Tompán is!
2021-05-02

Ha tavasz, akkor tavaszi nagytakarítás. Ahogy múlni kezd a tél, mindenki már tűkön ülve várja az első melegebb napokat, a virágokat és friss tavaszi szellőt.

Igen ám, de a természet újjáéledése mellett az otthonunk felfrissítéséről sem szabad megfeledkeznünk az olyan Komárom-Esztergom megyei településeken sem, mint amilyen Tatabánya, Esztergom, Tata, Komárom, Oroszlány, Dorog, Nyergesújfalu, Ács, Kisbér, Tát, Lábatlan, Bábolna vagy éppen Bajna.

Ezt sokan meg is teszik, jó alaposan kiszellőztetnek, eltesznek mindent, ami a télre emlékezteti őket, és előkerülnek a tavaszi dekorációk. Lemossák az ablakokat, és vidáman várják a tavaszt. De ha már az ablakoknál járunk, érdemes a redőnyöket sem kifelejtenünk a tavaszi nagytakarításból.

A redőnyök télen is használatban vannak, így érthető, ha a tél alatt kicsit koszosak és megviseltek lesznek. Ha nincs különösebb karbantartási feladat velük, akkor csak a takarításukra kell egy kis időt szánnunk.

Azonban az is megeshet, hogy a téli használat közben akadni kezd a redőny, vagy más egyéb gond történt vele. Ilyenkor a takarítás előtt vagy után mindenképp értesítsük a szakembert, hogy helyrehozza a tél vagy a használat során keletkezett hibákat. Ezt mindenképp tegyük meg, sérülten, hibásan ne használjuk a redőnyt.

Hogyan tisztítsuk a redőnyöket?

A redőny tisztítása nem bonyolult feladat, de pár alapszabályt mindenképp érdemes betartani. Az egyik legfontosabb a tisztítás iránya. Sose portalanítsuk vízszintesen, mivel a lamellák így elcsúszhatnak, kimozdulva az eredeti helyükről pedig károsodhatnak, sőt, el is törhetnek.

Emiatt csak és kizárólag függőlegesen töröljük át őket, amit megtehetünk egy puha ronggyal, de akár egy puhább kefével is. Amennyiben makacsabb szennyeződésről van szó, és nem elég a portalanítást, akkor langyos vizet használjunk.

A vegyszerek károsíthatják a lamellák anyagát, amik így kevésbé lesznek ellenállóak a napsugarakkal szemben. Érdemes tehát mellőzni ezeket, ha pedig mindenképp valamilyen készítményt szeretnénk bevetni a tisztítás során, érdemes természetes készítményekben gondolkodni.

Számos házi készítésű tisztítószer van a boltok polcain is, de az internet is rengeteg recepttel kecsegtet, amit mi magunk is elkészíthetünk.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!