Sokan a tavaszig várnak az ablakcserével a Somogy megyei Lengyeltótiban

árnyékoló, árnyékolás, árnyékolók, belső árnyékolók, külső árnyékolók
Mi alapján válasszunk árnyékolót a Baranya megyei Sellyén?
2021-03-31
Négy érv a redőny mellett a Tolna megyei Dunaföldváron
2021-04-07
Összes

Sokan a tavaszig várnak az ablakcserével a Somogy megyei Lengyeltótiban

műanyag ablak, decco műanyag ablak, aluplast műanyag ablak, műanyag ablakok, decco műanyag ablakok, aluplast műanyag ablakok

Sajnos még mindig tartja magát az a tévhit, hogy tavasszal-nyáron sokkal jobban megéri az ablakcsere, mint télen.

Ez a tévhit tartja magát az olyan Somogy megyei településeken is, mint amilyen Kaposvár, Siófok, Marcali, Barcs, Nagyatád, Balatonboglár, Csurgó, Fonyód, Balatonlelle, Tab, Nagybajom, Lengyeltóti, Kadarkút, Zamárdi, Balatonföldvár vagy Igal.

Ezt sokan azzal magyarázzák, hogy télen ugye fűteni kell, és ha órákig tátong az ablak helyén egy nagy lyuk, az bizony nagyon megdobja majd a fűtésszámát.

Ennek biztosan van valamennyi valóság alapja, de gondoljunk csak bele, hogyha levesszük a fűtést, és a csere ideje alatt nem fűtünk, a munka végeztével pedig újra befűtjük a lakást, akkor nem veszítünk annyit, mintha egész télén az utcát fűtenénk, mert rossza a nyílászáról.

Ettől függetlenül azonban sokan mégis kivárják a tavaszt, ami most el is érkezett. A statisztikák alapján ilyenkor jóval többen vágnak bele az ablakcserébe. A fűtési szezon lassan véget ér, és ilyenkor már kevesebben aggódnak azért, hogy órákig az utcára megy a meleg, ahelyett hogy a lakásban maradna.

Az április és a május a legkedveltebb időszak. Akik várni akartak a tavaszig, most bátrabban vágnak bele a felújításba. Ugyanakkor van még egy oka annak, hogy a nagyobb beruházással járó ablakcserét az idei tavaszra időzítették az emberek.

Tényleg jobban megéri tavasszal ablakot cserélni?

Alapvetően erre az a válasz, hogy nem, hiszen ha az ablak nem látja már el úgy a funkcióját, mint régen, nem szigetel megfelelően, esetleg veszélyes, akkor évszaktól függetlenül érdemes kicseréltetni. Nem kell feltétlen kivárnunk a tavaszt, télen is lehet ablakot cserélni.

Ugyanakkor mégis sokan döntöttek úgy, hogy tavaly év végén, hogy kivárják az újévet, a tavaszt, ugyanis a kormány Felújítási támogatása január elsejével indult el, ennek keretein belül pedig az ablakcsere összegének akár a felét is megspórolhatjuk.

műanyag ablak, decco műanyag ablak, aluplast műanyag ablak, műanyag ablakok, decco műanyag ablakok, aluplast műanyag ablakok

Ha a ház vagy a lakás összes ablakát ki szeretnénk cserélni, akkor a 2021-es év tavasz tökéletes időzítés, egyrészt a fűtésszámla miatt aggódóknak, másrészt a támogatást igénybe vevőknek. A támogatás miatt sokan vágnak bele nagyobb felújításba, és ha már esedékes egy-egy ablak cseréje, akkor sokan inkább nagyban gondolkodnak, és az összes ablakot kicseréltetik, mert így jobban járnak anyagilag, hiszen a felújítási költségnek akár a fele is visszaigényelhető.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!