Régi idők romantikája, a zsalugáter a Zala megyei Pacsán is

fa bejárati ajtó, bejárati ajtó, műanyag bejárati ajtó, fa ajtó, műanyag ajtó, ajtó
Mi alapján válasszunk bejárati ajtót a Tolna megyei Tolnán?
2021-02-28
fa ablak, zsalugáter, fa ablak gyártás, zsalugáter gyártás, fa nyílászáró árak, fa zsalugáteres ablak
Ne beszéljük le magunkat a fa ablakokról a Fejér megyei Lovasberényben!
2021-03-07

A zsalugáter eredete a régi időkig nyúlik vissza. Kezdetben, amikor az emberek elkezdtek házakat építeni, akkor lényegében csak ablaknyílások voltak.

Az első, zárható megoldások a mai spalettákra hasonlítottak, ebből fejlődött ki a zsalugáter, mint nyílászáró. Nagyon hasznos volt, hiszen nem marad tárva nyitva a ház, lehetett minimálisan szellőztetni a köztük lévő réseken, illetve a fényt sem zárta ki teljesen.

Az idők folyamán azonban egyre jobban elterjedtek a mai ablakokra hasonlító megoldások, így a zsalugáter is fejlődésnek indult az olyan Zala megyei településeken is, mint Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Keszthely, Lenti, Zalaszentgrót, Hévíz, Letenye, Zalalövő, Pacsa, Zalakaros, Pusztamagyaród, Nova vagy Bak.

Az embereknek mindig igényük volt a jobbra és a többre. Szerettek volna szellőztetni, de az ablakot sem szerették volna teljesen nyitva hagyni. Ebben a zsalugáternek nagy szerep jutott. Azt gondolnánk, hogy a műanyag megjelenésénél, és a redőny térhódításával a zsalugáterek ma már nem túl elterjedtek, pedig ellenkezőleg.

Egyre többen választják ezt a megoldást, hiszen a praktikumot ötvözi a régi idők romantikájával. Ahogyan régen, most is igény van árnyékolásra, biztonságra és praktikus megoldásokra az ablakok tekintetében.

Miért válasszunk napjainkban is zsalugátert az ablakunkra?

Bár a redőny térhódítását lehetetlen kétségbe vonni, manapság azonban a zsalugáter nyer magának egyre több teret. Mivel fából készül, egy környezetbarát megoldásról van szó, ami sokak számára szimpatikus, de emellett nemcsak díszítő elemként használható, hanem valóban hasznos árnyékoló megoldásról van szó.

A mozgatható lamellás kivitel lehetőséget nyújt az árnyékolás hatékony megoldására, és rengetegféleképpen beállítható. Lehet teljes sötét, félhomály, de ki is nyithatjuk a zsalugátert, hogy beengedjük a fényt.

Emellett hőszigetelési szempontból is nagyon hatékony megoldásról van szó. A szellőztetés is megoldott, ráadásul biztonságos is. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy egy nagyon esztétikus árnyékolóról van szó.

zsalugáter, fa zsalugáter, borovi fa zsalugáter

Aki nem szeretne műanyag árnyékolót az ablakára, annak a zsalugáter lehet a tökéletes választás. Nemcsak régen, de manapság is jó megoldás lehet a zsalugáter, hiszen szinte minden olyan tulajdonsággal bír, mint egy redőny, de a fa kivitelnek köszönhetően melegséget és otthonosságot sugároz.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!