Redőny tisztítás a Pest megyei Érden: tippek és trükkök

Napellenzők téli tárolásának szabályai a Bács-Kiskun megyei Baján
2021-10-03
Hogyan válasszunk bejárati ajtót a Baranya megyei Pécsett?
2021-10-10
Összes

Redőny tisztítás a Pest megyei Érden: tippek és trükkök

A redőnyöket nem kell különösebben karbantartani, csak néha ellenőrizni, hogy rendeltetésszerűen működnek. A tisztításukat viszont legalább olyan gyakran el kell végezni, mint az ablakok esetében, vagyis legalább évente kétszer.

Nincs ez másként az olyan Pest megyei településeken sem, mint amilyen Százhalombatta, Érd, Dunaharaszti, Budakeszi, Budaörs, Szigetszentmiklós, Dabas, Szigethalom, Törökbálint, Biatorbágy, Tököl, Ráckeve, Ócsa, Halásztelek vagy Dunavarsány.

Természetesen nem kell túlzásba esnünk, nem kell hatalmasan nagy dolgokra gondolni, ugyanakkor a munkát mindenképp el kell végezni, hogy szépen mutasson a házunk. Nincs is annál szörnyűbb esztétikai szempontból, mint amikor a redőnyünk a fehér alapszíne helyett szürkének, barnának látszik.

Mivel külső árnyékolóról van szó, az időjárás nem kíméli a redőnyöket sem. Csapkodja őket a szél, veri az eső, a hó. A szél nyáron hajlamos felkavarni a port, ami szintén a redőnyön köthet ki. Egy idő után a redőny szürke lesz a sok rárakódott portól, kosztol, ettől pedig meg kell szabadítani.

A dolog egyáltalán nem bonyolult, mindössze egy kis odafigyelést igényel a részünkről, és máris újra régi fényében ragyognak a redőnyök. Ha sárgulást tapasztalunk, azt azonban nem a kosz okozza, hanem a napfény, de csak azok a redőnyök sárgulnak be, amelyek nincsenek ellátva UV védelemmel, de ez manapság már csak a régi fajtákra igaz.

Mire figyeljünk a redőnyök tisztításánál?

A redőnyök tisztítása legalább annyira egyszerű, mint az ablakmosás. Először érdemes a portalanítással kezdeni, és ha van, akkor egy teleszkópos porolóval eltávolítani a port. Akad olyan is, aki erre a feladatra a felmosó nyélre tesz rá egy rongyot, ez is működő megoldás.

Ha a piszok túl makacs, akkor lehet vizes-mosószeres ronggyal próbálkozni, arra azonban mindenképpen figyeljünk, hogy maró hatású anyaggal ne dolgozzunk, mert az tönkreteheti a redőnyünket. Amire még érdemes egy kis figyelmet fordítani, az a tisztítás iránya.

Mivel a redőny lamellákból áll, sokan külön-külön tisztítják a lamellákat, vagyis vízszintesen áttörlik őket. Ez egy meglehetősen nagy hiba, ugyanis csak és kizárólag függőegesen szabad tisztítani a redőnyöket. Ennek az az oka, hogy a vízszintes törlés során a lamellák kimozdulhatnak, és már egy kicsit elmozdulás is sérüléshez vezethet.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!