Öt indok, amikor nem szabad várni az ajtócserével a Somogy megyei Fonyódon

Hogyan válasszunk bejárati ajtót a Baranya megyei Pécsett?
2021-10-10
Összes

Öt indok, amikor nem szabad várni az ajtócserével a Somogy megyei Fonyódon

Az ajtócserét nem szabad halogatni, ha eljön az ideje. Sokan persze szeretnek spórolni, hiszen egy igazán minőségi ajtó nem feltétlen olcsó, emellett még a beépítési költségekkel is számolni kell, ugyanakkor még mindig olcsóbb a csere, mint azzal szembesülni, hogy kiraboltak, és elvitték az összes mozdítható ingóságunkat.

A bejárati ajtó esetében mindenképp fontos, hogy masszív és biztonságos legyen, hiszen egy rossz ajtó tálcán kínálja az értékeinket a betörőknek. Sokan persze csak legyintenek, hogy jó zár van az ajtón, de ha rossz maga az ajtó, a legjobb biztonsági zár sem ér semmit.

Válasszunk tehát biztonságos bejárati ajtót az olyan Somogy megyei településeken is, mint amilyen Kaposvár, Siófok, Marcali, Barcs, Nagyatád, Balatonboglár, Csurgó, Fonyód, Balatonlelle, Tab, Nagybajom, Lengyeltóti, Kadarkút, Zamárdi, Balatonföldvár vagy Igal.

Az alábbi esetekben mindenképpen célszerű elgondolkodni az ajtó cseréjén:

Korhad a fa ajtó: ha nem figyelünk oda a felületkezelésre, akkor bizony a fa nem lesz tartós. Sokan spórolnak a lazúr minőségén, esetleg a rétegeken, de akad olyan is, aki teljesen meg is feledkezik a fa ajtók ápolásáról. Ez pedig nagy hiba, mert ha nincs felület kezelve a fa, akkor bizony korhadni fog. Egy korhadt ajtót pedig akár egy feszítővassal is ki lehet mozdítani a keretéből.

Sérülés, törés: bár nem annyira gyakori, de előfordulhat, hogy az ajtó megsérül. Nagyobb bútort vittünk be a házba, mint amit az ajtó engedett volna, nekimentünk valamivel, esetleg egy dühös szomszéd tett benne kárt, a sérülésnek számos oka lehet. Ha pedig sérül az ajtó, akkor bizony cserélni kell, mert egy törött, sérült ajtót könnyen fel lehet törni a már említett feszítővassal is.

Rossz az ajtó szigetelése: bár a szigetelést főleg az ablakok esetében tartjuk fontosnak, de az ajtók tekintetében sem elhanyagolható tényező. Sokan persze az ajtó elé tett párnákkal védekeznek az ellen, hogy a meleg kiszökjön az ajtó résein, de jobban járunk, ha inkább egy jobban szigetelő ajtót választunk.

bejárati ajtó- műanyag bejárati ajtó- kültéri ajtó- kültéri bejárati ajtó- kétszárnyú műanyag bejárati ajtó- olcsó bejárati ajtó- műanyag bejárati ajtó képek- mellékbejárati ajtó- panel bejárati ajtó- 140x210 kétszárnyú műanyag bejárati ajtó- bejárati ajtók olcsón- szürke műanyag bejárati ajtó- ajtó beépítés-

Már nem biztonságos az ajtó: ha az ajtó már annyira rossz állapotban van, hogy félő, hogy ránk dől, akkor azonnal cseréltessük ki, mindegy, hogy bejárati vagy beltéri ajtóról van-e szó.

Egyszer már feltörték: ha egyszer már bejutott rajta valaki, akkor biztosak lehetünk benne, hogy újra be fog rajta jutni. Sokszor persze elég a zárcsere, de a zár feltörésével az ajtó is sérülhet, a sérülés pedig ok, ahogy azt fentebb láthattuk.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!