Ősszel is érdemes lekezelni a fa ablakot vagy ajtót a Bács-Kiskun megyei Kiskunfélegyházán?

Valóban gondot okoz a penész a műanyag ablakok esetében a Komárom-Esztergom megyei Bábolnán?
2021-11-07
Amikor nem szabad tovább várni az ablakcserével a Pest megyei Dunaharasztiban sem
2021-11-14
Összes

Ősszel is érdemes lekezelni a fa ablakot vagy ajtót a Bács-Kiskun megyei Kiskunfélegyházán?

A fa ajtók és ablakok felületkezelése sokaknak okoz fejtörést. Vannak, akik inkább nem is választják ezt a lehetőséget, mert macerásnak tartják a műveletet az olyan Bács-Kiskun megyei településeken is, mint amilyen Kecskemét, Baja, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kalocsa, Kiskőrös, Kiskunmajsa, Tiszakécske, Lajosmizse, Jánoshalma, Kecel, Kunszentmiklós, Soltvadkert, Bácsalmás, Solt, Kerekegyháza, Szabadszállás, Izsák, Mélykút, Tompa, Dunavecse vagy Hajós.

Bár az tény, hogy mindenképp el kell végezni, ha fából készült ajtót vagy ablakot választottunk, ugyanakkor azt sem árt szem előtt tartani, hogy csak 5-6 évente kell ezt megtennünk, ami nem annyira sűrű, hogy ne lehetne időnként elvégezni.

Ha pedig itt az idő, akkor nem érdemes halogatni. Amikor eljön a tavasz, sokan el is végzik a szükséges műveletet, de akik egészen mostanáig halogatták, azok számára sincs még veszve semmi.

Bár ideálisabb, ha a fa ablakok és ajtók lazúrozását nyáron vagy tavasszal végezzük, mert a melegben hamarabb szárad, de ősszel is elvégezhetjük még, ha eddig nem tettük meg. Persze mindenképp olyan napot válasszunk, amikor jó az idő, mert ha esik, fúj, akkor egyrészt nem lesz komfortos festegetni, másrészt a lazúr sem fog úgy tapadni, ahogyan kellene.

Emellett a száradás is több időt vesz igénybe, ami szintén hátráltat minket. Ha már nem lesz olyan az idő, ami kedvezhet nekünk, akkor persze kivárhatjuk a tavaszt, viszont sokáig ne halogassuk a dolgot, mert így az ajtó és az ablak épségét kockáztatjuk.

Mire figyeljünk a felületkezelésnél?

Amikor a felületkezelésre kerül a sor az egyik fontos feladat a lazúr kiválasztása. Létezik vastag és vékony lazúr, melyek az ablak színét is befolyásolják. Természetesen nem kell ragaszkodunk, az előző színhez, nyugodtan választhatunk másikat.

Ha tehát azon aggódunk, hogy már nem emlékszünk az eredeti lazúr fajtájára, nem kell félni, hogy egy másik színnel kárt okozunk. Arra viszont figyeljünk, hogy csak tiszta, pormentes felületre lazúrozzunk, amennyire ez lehetséges, hogy jól tapadjon fel az anyag.

fa ablak, zsalugáter, fa ablak gyártás, zsalugáter gyártás, fa nyílászáró árak, fa zsalugáteres ablak

A festés előtt mindenképp célszerű egy kis előkezelést végezni, hogy a lazúr tapadjon. Emellett azt se felejtsük el, hogy egy réteg nem lesz elegendő, legalább kettő vagy három rétegben kell felvinnünk a lazúrt, hogy valóban védelmet nyújtson a fa ajtóknak és ablakoknak.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!