Négy indok, amikor nem szabad halogatni az ablakcserét a Vas megyei Csepregen sem

Belső árnyékolók az ősz színeiben a Fejér megyei Bicskén is
2021-09-15
Milyen szempontok szerint válasszunk erkélyajtót a Veszprém megyei Pápán?
2021-09-22
Összes

Négy indok, amikor nem szabad halogatni az ablakcserét a Vas megyei Csepregen sem

Az ablakcsere nem egy olcsó mulatság, így sokan addig halogatják, ameddig csak lehetséges.

Természetesen nincsenek ezzel másként az emberek az olyan Vas megyei településeken sem, mint amilyen Szombathely, Sárvár, Kőszeg, Körmend, Celldömölk, Szentgotthárd, Vasvár, Bük, Vép, Csepreg, Répcelak, Jánosháza vagy Őriszentpéter.

Eljön azonban a pillanat, amikor hiába szeretnénk még egy telet kihúzni a meglévő ablakokkal, már nem érdemes. Persze sokan inkább kreatívan állnak a kérdéshez, és leszigetelik a huzatos ablakot, amennyire csak lehet, leengedik a redőnyt, vastagabb függönyt tesznek föl, de ezek mindig csak ideiglenes megoldások, hosszú távon nem nyerünk velük annyit, mint szeretnénk.

Jöjjenek tehát a helyzetek, amikor nem szabad tovább várni az ablakcserével:

Rohad, deformálódik a fa ablak: a fa ablakok esetében nem véletlenül kell 5-6 évente elvégezni a felületkezelést. Amennyiben ez elmarad, akkor az ablak nem lesz kellően védett az időjárás viszontagságai ellen, és el kezd vetemedni, rohadni, deformálódni. Ha ilyen jelenségeket tapasztalunk, akkor sajnos elkerülhetetlen az ablakcsere.

Nem szigetel megfelelően az ablak: ez az egyik leggyakoribb indok, amiért az emberek elvégeztetik az ablakcserét. Ha rosszul szigetel az ablak, és csak az utcát fűtjük, az a fűtésszámlán is meg fog mutatkozni, és bár az ablakcsere nem olcsó, de hosszú távon jobban járunk, ha elvégezzük, mert egy vagyont költhetünk el a fűtésre egy rosszul szigetelő régi ablak miatt.

Az ablak állapota már veszélyt jelent: a régi ablakok esetében tapasztalhatjuk azt, hogy már nem állnak stabilan a helyükön, kinyitni sem nagyon merjük őket, mert félünk, hogy egy erősebb mozdulattal ránk dől az egész.

Az olyan eset, amikor bukóra nem tudjuk állítani, mert alul vagy épp felül nem rögzül rendesen az ablak, esetleg még javítható, de ha már nem tudjuk rendeltetésszerűen használni az ablakot, akkor mindenképpen cseréltessük ki, mielőtt baj történik.

Sérülés, törés esetén: most nem feltétlen arról van szó, hogy véletlenül betörött az ablaküveg, mert nekiesett valami, mert ezt alapjába véve az üveges is meg tudja oldani. Ha viszont az ablak kerete is sérül, eltörik, akkor érdemes elgondolkodni az ablakcserén, mert a végén még veszélyessé válik, mint ahogy az előző pontban is kifejtettük.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!