Négy érv, miért válasszunk a zsalugátert vagy spalettát az ablakra a Győr-Moson-Sopron megyei Lébényben

szalagfüggöny, szalagfüggöny Szentlőrinc, műanyag ablak, műanyag ablak Szentlőrinc
Ha nem csak az árnyékolás, hanem a belső design is fontos! Válasszunk belső árnyékolókat a Veszprém megyei Zircen!
2020-10-11
Milyen szempontok alapján válasszunk ablakot a Komárom-Esztergom megyei Esztergomban?
2020-10-18

Akár télen, akár nyáron, de a jó árnyékoló minden évszakban aranyat ér. Akinek fontos a hőszigetelés és a fényáteresztés, annak a külső árnyékoló lehet a jó megoldás.

Sokan csak a redőnyöket ismerik, pedig ezen túl is van számos lehetőség az olyan Győr-Moson-Sopron megyei településeken is, mint amilyen Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár, Csorna, Kapuvár, Jánossomorja, Tét, Pannonhalma, Fertőszentmiklós, Fertőd, Lébény vagy akár Beled.

Manapság egyre több házon, főleg nyaralókon látni zsalugátert és spalettát, ami azon kívül, hogy különleges megjelenést kölcsönöz a háznak, még nagyon hasznos is. Ha külső árnyékolóban gondolkodunk, érdemes ezeknek is utána járni, hogy mi a funkciójuk, mire is használják őket. Jöjjön tehát négy érv, ami miatt érdemes megfontolni a beszerzésüket.

Igaz, hogy a döntő érv sosem ez, de a zsalugáter nagyon jól néz ki. A spaletták és a zsalugáterek bizony különleges és egyedi külsőt kölcsönöznek a házunknak. Sok embernek már ez is elég nyomós érv ahhoz, hogy ilyet rakassanak az ingatlanukra.

Természetesen a zsalugáter funkciója nem merül ki csak ennyiben, mivel nem csak szép, de hasznos is. A többi érv is ezt bizonyítja, de ha döntenünk kell a redőny vagy a zsalugáter javára, a szépség pontját egyértelműen a zsalugáter fogja megkapni.

Biztonság, fényszűrés és sok variációs lehetőség

Ahogy a redőnyök, úgy a zsalugáter is fokozza a házunk biztonságát. Megvédi az ablakokat az illetéktelen behatolókkal szemben, és persze itt most nem arról van szó, hogy a zsalugáter feltörhetetlenné teszi az ablakot.

Ugyanakkor komoly elrettentő erő lehet, hiszen a zsalugátert halkan és feltűnésmenetesen szinte lehetetlen feltörni, a betörőkre pedig jellemző, hogy a könnyebb prédákat választják, és nem azt, ami sok időt vesz igénybe, vagy épp nagy zajjal jár.

A harmadik nagy előnye a zsalugáternek és a spalettának, hogy kiszűrik a nemkívánatos fényt. Nyáron, amikor erősen tűz a nap, a sötétítő függöny sokszor már kevés, hogy a nyári kánikulát a lakáson kívül tartsa. Ilyenkor jöhet jól a zsalugáter, hiszen akár tejesen ki is tudják zárni a fényt, így megóvnak minket a nagy melegtől.

A negyedik érv is fényszűréshez kapcsolódik. Mivel a lamellák állíthatóak, sok lehetőséget adnak, hogy mennyi fényt engedjenek be. A fény enyhe tompításától a teljes sötétségig állíthatóak.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!