Ne beszéljük le magunkat a fa ablakokról a Fejér megyei Lovasberényben!

zsalugáter, fa zsalugáter, borovi fa zsalugáter
Régi idők romantikája, a zsalugáter a Zala megyei Pacsán is
2021-03-03
fa ablak, zsalugáter, fa ablak gyártás, zsalugáter gyártás, fa nyílászáró árak, fa zsalugáteres ablak
5 érv a zsalugáter mellett a Vas megyei Celldömölkön
2021-03-10

A fa ablakoknak van egyfajta természetes hatásuk, mely melegséget csempész az otthonunkba. Természetesen ez még nem feltétlen lesz nyomós ér amellett, hogy fa ablakot válasszunk.

Nincs ez másként az olyan Fejér megyei településeken sem, mint amilyen Székesfehérvár, Dunaújváros, Mór, Sárbogárd, Bicske, Gárdony, Ercsi, Enying, Polgárdi, Pusztaszabolcs, Martonvásár, Velence, Csákvár, Rácalmás, Aba, Bodajk, Adony vagy akár Lovasberény.

Főleg, hogy még mindig akadnak olyan tévhitek, amelyek sokakat eltántorítanak attól, hogy ezt a megoldás válasszák. Sose hagyjuk magunkat lebeszélni, inkább járjunk utána, hogy mi igaz, és mi nem. Sok olyan tévhit él még mind a mai napig a köztudatban, amit tényként használunk, pedig egyáltalán nem is fedi a valóságot.

Az egyik ilyen tévhit, hogy a fa ablak párásodni, penészesedni fog. Ez az állítás egyébként a műanyag ablakok tévhitlistáján is szerepel, pedig az ablak önmagában nem felel a penészesedésért. Sokan tartanak tőle, hogy a fa ablak is annyira jól szigetel, hogy bent reked a pára, ami a penész kialakulásához fog vezetni.

Pedig ezt a problémát a megfelelő szellőztetéssel meg lehet oldani, főleg, hogy a szellőztetés az egészségünk szempontjából is fontos dolog. Ennek értelmében, ha megfelelően szellőztetünk, nemcsak az egészségünket óvhatjuk meg, hanem még a penész megjelenését is megakadályozhatjuk.

Drága és macerás a fa ablak?

A másik két fő ellenérv, amit a legtöbben felhoznak, hogy a fa nyílászáró drága, ráadásul sok karbantartást is igényel. Nos, az árak változnak, és ha silány, olcsó műanyag ablakhoz hasonlítunk egy prémium kategóriás fa ablakot, akkor valóban nagy árkülönbséget tapasztalunk.

De ha a műanyag ablak is prémium kategóriás, ráadásul a fehér színét is inkább színesre cserélnénk, akkor a fa és a műanyag ablak ára között már nem is lesz akkora nagy különbség. Érdemes összehasonlítást végezni, és mindenre árajánlatot kérni, mielőtt végleges döntést hozunk.

fa ablak, zsalugáter, fa ablak gyártás, zsalugáter gyártás, fa nyílászáró árak, fa zsalugáteres ablak

A karbantartás mindig mumus, ez is a fő ellenérvek sorába tartozik. Tény, hogy a felületkezelést 5-6 évente el kell végezni, ha azt szeretnénk, hogy az ablak sokáig megőrizze az állapotát.

De ettől eltekintve van még pár apró feladat, amit el kell végeznünk, mint például az ablaktisztítás, a fémrészek olajozása vagy a gumitömítés ápolása, ami a műanyag ablak esetén is feladat.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!