Mit kell tudnunk a beltéri ajtókról a Tolna megyei Szekszárdon, mielőtt választunk?

Milyen ablakfajták közül választhatunk a Somogy megyei Csurgón?
2020-09-23
bejárati ajtó, bejárati ajtók, beltéri ajtó, beltéri ajtók, fa bejárati ajtó, műanyag bejárati ajtó
Mi alapján válasszunk bejárati ajtót a Zala megyei Zalaszentgróton?
2020-09-30
Összes

Mit kell tudnunk a beltéri ajtókról a Tolna megyei Szekszárdon, mielőtt választunk?

bejárati ajtó, beltéri ajtó, műanyag bejárati ajtó, műanyag beltéri ajtó, fa bejárati ajtó, fa beltéri ajtó

A beltéri ajtók megválasztása nem tűnhet annyira lényeges kérdésnek, mint a bejárati ajtó és valahol ez így is van. A bejárati ajtó a lakás első védelmi vonala, ennek a megválasztása nem csak esztétikai, de biztonsági kérdés is.

Ugyanakkor a beltéri ajtók kérdése sem elhanyagolható, hiszen sokat számít az esztétika, de akár a praktikum szempontjából is. Persze mondhatnánk, hogy beltéri ajtó nélkül is van élet, és sok nem is tesznek be ajtókat, de a hálót vagy a fürdőt igenis célszerű ellátni vele.

De mi alapján döntsünk, melyik beltéri ajtót válasszuk az olyan Tolna megyei településeken, mint amilyen Szekszárd, Paks, Dombóvár, Bonyhád, Tolna, Dunaföldvár, Tamási, Bátaszék, Simontornya, Nagymányok, Gyönk, Hőgyész vagy Iregszemcse.

Az elsődleges szempont természetesen az legyen, hogy mi a fontos számunkra: az esztétika vagy a praktikum. Sok lakásban kevés a hely, így ebben az esetben a praktikum lehet a fő szempont.

Ezután persze választhatjuk a kínálat adta lehetőségek közül azt a beltéri ajtót, ami leginkább illik a dizájnba. Ha viszont nincs ilyen megkötés, vagyis szabadon dönthetünk a beltéri ajtó anyagáról, fajtájáról, és színéről, akkor valószínű, hogy csak a pénztárcánk szabhat határt az elképzeléseinknek.

Hagyományos beltéri ajtó vagy harmonika ajtó?

Egy pillanatra kanyarodjunk vissza a praktikumhoz. A legtöbben a hagyományos beltéri ajtók mellett teszik le a voksukat, mivel úgy gondolják, hogy egy praktikus harmonika ajtó csak silány lehet.

Pedig ez egyáltalán nincs így. Mint ahogy mindenből, harmonika ajtóból is vannak prémiumkategóriás minőségi darabok, amik tartósak, nem karcolják a padlót, és esztétikailag sem lehet rájuk panasz. Ha nincs helyünk egy nyíló beltéri ajtónak, vagy hatalmas ajtónyílásra szeretnénk ajtót tenni, érdemes megfontolni, a harmonika ajtókat.

Ha hagyományos beltéri ajtókban gondolkodunk, akkor is választhatunk műanyag és fa között, de ebben az esetben, a bejárati ajtókkal ellentétben, gyakrabban választják az emberek a fa ajtókat, mint a műanyagot.

A beltéri ajtók kínálata is nagyon széles, lehet egyszerű ajtónk, de osztott vagy díszpanelos is. Lehet üveggel vagy műanyaggal kombinálni, és változatos színekben is pompázhat. A fa ajtók egyik nagy előnye, hogy szín tekintetében a határ a csillagos ég, hiszen bármilyen színben elérhetőek.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!