Milyen szempontokat vegyünk figyelembe ablakválasztásnál a Pest megyei Ráckevén?

fa ablak, fa nyílászáró, fa ablakok, fa nyílászárók, borovi fa ablakok, borovi fa nyílászárók
Hogyan készítsük fel az ablakainkat a tavaszra a Bács-Kiskun megyei Mélykúton?
2021-03-24
árnyékoló, árnyékolás, árnyékolók, belső árnyékolók, külső árnyékolók
Mi alapján válasszunk árnyékolót a Baranya megyei Sellyén?
2021-03-31

Az ablak kiválasztásánál sokan mindössze az árakat veszik figyelembe, illetve csak azon tanakodnak, hogy fa vagy műanyag ablak legyen. Természetesen ez is lényeges kérdés, ám vannak ezen túl is szempontok, melyeket célszerű figyelembe venni, mielőtt nyílászárót választunk. Az ablaknak rengeteg elvárásnak kell megfelelni, amikre a döntésnél nem is gondolunk, pedig egyáltalán nem lenne elhanyagolható.

De lássuk is, miket vegyünk figyelembe a választásnál az áron túl is az olyan Pest megyei településeken, mint amilyen Százhalombatta, Érd, Dunaharaszti, Budakeszi, Budaörs, Szigetszentmiklós, Dabas, Szigethalom, Törökbálint, Biatorbágy, Tököl, Ráckeve, Ócsa, Halásztelek vagy Dunavarsány.

1. Fa vagy műanyag nyílászáró

Bár nemcsak ez a szempont dönt, de ez is egy igen lényeges kérdés. Számos tévhittel fogunk találkozni, mindegy, hogy fa vagy műanyag ablakról van szó. Leginkább azt vegyük számításba, hogy az anyagi keretünkbe melyik megoldás fér bele.

Ha mindegyik, akkor arra kell választ adnunk, hogy melyik megoldás áll hozzánk közelebb, melyik illik az otthonunk hangulatába. Már műanyag ablakot is lehet faerezet mintával kérni, nemcsak fehér színben, szóval ha a fa ablak mellett döntünk, ne csak azzal érveljünk, hogy ez legalább nem fehér.

A fa ablak esetén számolnunk kell pár évente a felületkezelés feladatával, de ha ez nem riaszt minket, akkor a fa nyílászáró is jó választás lehet.

2. Vegyük számba az elvárásainkat

Az ablak estében nemcsak az számít, hogy fa vagy műanyag. Az is fontos szempont, hogy milyen tulajdonságokat várunk el tőle. A hő és hangszigetelés lényeges kérdés egy ablakkal szemben. Mielőtt döntünk, vegyük számításba, hogy ezek a tulajdonságok mennyire számítanak nekünk.

3. Fontos a megjelenés?

Bár a szomszédok véleményére nem feltétlen kell adnunk, azt azért gondoljuk végig, hogy az utca látképébe mennyire illik bele a kiválasztott ablak, és hogy mennyire kell magukat a szomszédokat számításba vennünk.

Ez alatt nem azt kell érteni, hogy ők milyen ablakot választottak maguknak, vagy mi a véleményük a mi ablakainkról, hanem inkább azt, hogy az utca mennyire forgalmas.

4. Csak ablakot vagy egyből kivitelezőt is válasszunk?

Ez sem egy elhanyagolható szempont. Akkor járunk a legjobban, ha olyan céget bízunk meg, aki nemcsak leszállítja az ablakokat, hanem ki is cserélni, és a régit is elszállítja. Ezzel sok időt és energiát spórolunk meg magunknak.

műanyag ablak, decco műanyag ablak, aluplast műanyag ablak, műanyag ablakok, decco műanyag ablakok, aluplast műanyag ablakok

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!