Milyen szempontok szerint válasszunk erkélyajtót a Veszprém megyei Pápán?

Négy indok, amikor nem szabad halogatni az ablakcserét a Vas megyei Csepregen sem
2021-09-19
Mely árnyékolók a legalkalmasabbak a tetőtérbe a Győr-Moson-Sopron megyei Pannonhalmán?
2021-09-26
Összes

Milyen szempontok szerint válasszunk erkélyajtót a Veszprém megyei Pápán?

Az erkélyajtó kérdéséből akkora ügyet senki sem szokott csinálni, mint a bejárati ajtóéból, ugyanakkor mégis érdemes átgondolni, hogy milyet is választunk, mert ha csak az árakat nézzük, akár rossz döntést is hozhatunk.

Érdemes végiggondolni pár szempontot, amik segíthetnek nekünk a döntés meghozatalában, és ezek közül csak az egyik az ár. Sokszor egyébként amúgy is érdemes kicsit tovább várni, többet költeni, mert így minden igényünkre találhatunk megoldást, nem kell beérünk a kompromisszumokkal.

De lássuk is, miket érdemes végiggondolni erkélyajtó választás előtt az olyan Veszprém megyei településeken, mint amilyen Veszprém, Pápa, Ajka, Várpalota, Tapolca, Balatonfüred, Balatonalmádi, Zirc, Sümeg, Berhida, Devecser, Balatonfűzfő, Herend, Balatonkenese vagy akár Badacsonytomaj.

Akarunk-e bukó állást vagy sem: ez egy érdekes kérdés, elsőre nem is tűnik fontosnak, viszont alapvető kérdés lehet, mivel az emelő-toló erkélyajtó erre nem képes, így ha ezt választjuk, és utólag jövünk rá, hogy bukóra nem tudjuk állítani az ablakot, akkor lehet, hogy egy kicsit csalódni fogunk.

Szellőztetés: ez a kérdés összefügg egy kicsit az előző ponttal. Sokan úgy szellőztetnek, hogy bukóra állítják az ablakot, de a nyári időszakban is jól jön, ha bukóra állítva kicsit jár a levegő. Ha viszont emelő-toló erkélyajtót választunk, akkor csak teljesen kinyitott állapotba tudunk szellőztetni az ajtóval. Aki az erkélyajtót is beveti a szellőztetésnél, erre a szempontra is gondoljon.

Kik fogják használni: ez sem egy elhanyagolható szempont. Egyrészt szeretnénk-e, hogy a gyerekek ki tudjanak menni a tudtunk, esetleg az engedélyünk nélkül, másrészt ha olyan rokon él velünk, aki mozgáskorlátozott, számára is lehetőséget kell biztosítanunk az erkélyre történő kijutásra. Az emelő-toló erkélyajtó ugyanis alkalmas arra, hogy akár kerekesszékkel közlekedők is könnyedén használhassák, ugyanis a vasalatok a padlóba vannak süllyesztve.

Egyedi vagy szabvány méret kell: az sem elhanyagolható kérdés, hogy maga az erkélyajtó mennyire kell, hogy egyedi méretű legyen, ugyanis erre az emelő-toló ajtó az alkalmasabb.

Helytakarékosság: az emelő-toló erkélyajtók oldalra csúsznak, amikor nyitjuk őket, a bukó-toló ajtók pedig befelé, így utóbbi fajtának a helyet is biztosítanunk kell, a mozgatáshoz, tehát a helyiség méretét sem árt számításba vennünk.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!