Milyen szempontok alapján válasszunk ablakot a Komárom-Esztergom megyei Esztergomban?

zsalugáter, zsalugáter Kalocsa, műanyag ablak, műanyag nyílászáró, Zalaegerszeg, műanyag ablakok Zalaegerszeg, műanyag nyílászárók
Négy érv, miért válasszunk a zsalugátert vagy spalettát az ablakra a Győr-Moson-Sopron megyei Lébényben
2020-10-14
Ablakcsere télen? Nincs akadálya a Bács-Kiskun megyei Solton sem!
2020-10-21

Aki ablakcsere előtt áll, szembesülni fog azzal, hogy el kell döntenie, milyen ablakot tegyen a régi helyére.

A probléma gyakran felmerül az olyan Komárom-Esztergom megyei településeken is, mint amilyen Tatabánya, Esztergom, Tata, Komárom, Oroszlány, Dorog, Nyergesújfalu, Ács, Kisbér, Tát, Lábatlan, Bábolna vagy éppen Bajna.

Ez egyáltalán nem könnyű döntés, hiszen rengeteg tévhit és hiedelem kering az interneten, ami miatt se a műanyag ablak, se a fa nyílászáró nem tűnik jó választásnak. Pedig ezeknek az információknak a fele sem igaz, ezért érdemes alaposan utána járni, nehogy rossz döntést hozzunk.

De ha nem is vesszük figyelembe ezeket a téves meggyőződéseket, akkor mi alapján fogunk tudni döntést hozni? Mik a fontos szempontok, amiket mindenképp figyelembe kell vennünk?

Az első és a legfontosabb, azok a lehetőségeink. Előfordulhat, hogy olyan egyedi kivitelezésűek az ablakaink, hogy csak egyedi, méretre gyártott ablakok jöhetnek szóba, ami igencsak beszűkíti a lehetőségeinket.

A másik fontos szempont, akár beismerjük, akár nem, az az anyagiak kérdése. Ha nincsenek ebben a tekintetben korlátaink, akkor nyilván szabadabban dönthetünk, ugyanakkor sokan egy adott költségkerettel gazdálkodhatnak, ami meg fogja határozni, hogy milyen ablak is kerüljön a régi nyílászárók helyére.

Melyik ablak drágább, a fa vagy a műanyag?

Alapvetően elmondható, hogy a fa ablakok drágábbak, mint a műanyag társaik, de a kép azért ennél jóval árnyaltabb. Ez az alapigazság akkor helytálló, ha nincsenek egyedi igényeink minta és szín tekintetében.

Ugyanis a tévhitekkel ellentétben a műanyag ablakok nem csak fehér színben kérhetőek, bár sokan hiszik, hogy így van. Ma már rengeteg szín és minta közül válogathatunk, akár fahatású műagyag ablakot is rendelhetünk. Viszont az ilyen igények meg fogják drágítani az ablakok árát, ami így már közel azonos a fa ablakok árával.

A fa ablakok esetében a legelrettentőbb tényező a folyamatos karbantartás szokott lenni. Igaz ugyan, hogy a fa ablakokat öt-hatévente újra kell lazúrozni, ami nagy munkának hangzik, ugyanakkor, ha valóban erre vágyunk, akkor ez ne vegye el a kedvünket.

A lazúrozás nem bonyolult, csak kissé időigényes, ha egy nagy családi ház összes ablakát felület kezelnünk kell, de ezt is bízhatjuk szakemberre, ami nem jelent akkora anyagi megterhelést.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!