Milyen erkélyajtót válasszunk a Fejér megyei Ercsiben, ha mozgáskorlátozott családtag is él velünk?

Amit a napellenzők téli tárolásáról tudni érdemes a Zala megyei Keszthelyen is
2021-11-28
Tévhitek a műanyag nyílászárók színeiről, avagy csak fehér létezik a Vas megyei Jánosházán?
2021-12-05
Összes

Milyen erkélyajtót válasszunk a Fejér megyei Ercsiben, ha mozgáskorlátozott családtag is él velünk?

Akár lakásban, akár családi házban lakunk, az erkély egy nagyon jó módja annak, hogy kicsit levegőzzünk, vagy ejtőzzünk egyet a napsütésben. Ha a családban mozgáskorlátozott családtag is van, akkor pedig külön jól jöhet, ha számára is elérhetővé tesszük azt, hogy segítség nélkül is kimehessen az erkélyre vagy a teraszra.

Ehhez viszont megfelelő erkélyajtót kell választani, ugyanis ebben a tekintetben is vannak szempontok, melyeket figyelembe kell venni. Akadálymentes erkélyajtó ebben a megfogalmazásban valószínű, hogy nem nagyon van, viszont olyan megoldás, ami akadálymentes, az létezik.

Ez jól jöhet az olyan Fejér megyei településeken is, mint amilyen Székesfehérvár, Dunaújváros, Mór, Sárbogárd, Bicske, Gárdony, Ercsi, Enying, Polgárdi, Pusztaszabolcs, Martonvásár, Velence, Csákvár, Rácalmás, Aba, Bodajk, Adony vagy akár Lovasberény.

Amikor kerekes székes rokonunknak szeretnénk megkönnyíteni az erkélyre való kijutást, akkor először is nem lehet küszöb, ami zavarná a mozgásban, illetve az is nagyon előnyös, ha ő maga, egy kézzel is ki tudja nyitni az erkélyt.

Természetesen a méret is nagyon fontos, hogy megfelelően nagy legyen, hogy könnyedén ki tudjon menni az erkélyre, ha szeretne. Ehhez pedig olyan erkélyajtót érdemes választani, ami minden követelménynek maradéktalanul megfelel. Ilyen az emelő-toló erkélyajtó.

Az emelő-toló erkélyajtók előnyei

Az emelő-toló erkélyajtók egyik hatalmas előnye, hogy a tokszerkezet és a küszöb a padlóba van süllyesztve, tehát teljesen akadálymentes. A mozgatása is nagyon könnyű, akár egy kézzel is meg lehet oldani.

Emellett nagyobb méretbe is kérhető, akár 6,5 méter szélességig rendelhetjük. Ezek mind olyan tulajdonságok, amelyek akadálymentessé teszik az erkélyre való közlekedést. Természetesen nemcsak azok választhatják ezt a megoldást, akik akadálymentes kijutásra vágynak a teraszra.

Egyetlen hátránya van az emelő-toló erkélyajtóknak, hogy a szellőztetést csak az ajtó kinyitásával tudjuk megoldani, ugyanis bukó állásba nem állíthatók ezek a fajta erkélyajtók.

Ám ha akadálymentes megoldásra vágyunk, akkor ez a megoldás a legjobb, amit választhatunk. A szellőztetés amúgy is hatékonyabb, ha 5-10 perce teljesen kinyitjuk az ablakot vagy az erkélyajtót, és teljesen átszelőztetjük a lakást.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!