Milyen beltéri ajtót válasszunk a Komárom-Esztergom megyei Dorogon?

bejárati ajtó, fa bejárati ajtó, borovi fa bejárati ajtó, műanyag bejárati ajtó, decco bejárati ajtó, aluplast bejárati ajtó
Mikor cseréljünk bejárati ajtót a Győr-Moson-Sopron megyei Mosonmagyaróváron?
2021-03-17
fa ablak, fa nyílászáró, fa ablakok, fa nyílászárók, borovi fa ablakok, borovi fa nyílászárók
Hogyan készítsük fel az ablakainkat a tavaszra a Bács-Kiskun megyei Mélykúton?
2021-03-24
Összes

Milyen beltéri ajtót válasszunk a Komárom-Esztergom megyei Dorogon?

beltéri ajtó, fa beltéri ajtó, műanyag beltéri ajtó, borovi fa beltéri ajtó, aluplast beltéri ajtó, beltéri ajtók

A beltéri ajtók kérdése nem tűnik sosem annyira lényegesnek, mint a bejárati ajtóké, és ebben azért van igazság. Hiszen a bejárati ajtó a lakás vagy a ház első védelmi vonala, éppen ezért nagyon lényeges kérdés tehát, hogy megfelelő biztonságot nyújtson.

A beltéri ajtóknak nincs ilyen funkciójuk, ugyanakkor mégsem elhanyagolható ez a kérdés. A magánszféra mindenkinek fontos, erről pedig a beltéri ajtók gondoskodnak a lakáson belül. Gondoljunk csak bele, hogy milyen lenne, ha nemcsak a szobánk ajtaján, de mondjuk, a WC-n vagy a fürdőn sem lenne ajtó.

De mi alapján döntsük el az olyan Komárom-Esztergom megyei településeken, mint Tatabánya, Esztergom, Tata, Komárom, Oroszlány, Dorog, Nyergesújfalu, Ács, Kisbér, Tát, Lábatlan, Bábolna vagy éppen Bajna, hogy milyen ajtó illik a beltérbe?

Nos, ebben az esetben legtöbbször az esztétika dönt, ám pár dolgot azért nem árt szem előtt tartani ettől függetlenül is. Beltérbe ugyebár hagyományos és harmonika ajtót is választhatunk.

Hogy melyik az ideális, arról általában a kialakítás dönt, hogy mennyi helyünk van. De például az is érdekes kérdés, hogy akarjuk-e zárhatóvá tenni az adott helyiséget. Amennyiben igen, akkor célszerű inkább a hagyományos ajtót választani. De vannak olyan esetek, amikor a harmonika ajtó lesz a jó megoldás.

Mikor érdemes harmonika ajtót választani?

A harmonika ajtóról sok tévhit kering, ami miatt sokan le is beszélik magukat róla. Az egyik leggyakoribb ellenérv, hogy gagyi és silány, pedig ez nem feltétlen van így. Tény, hogy vannak valóban olyan megoldások, melyekre illenek ezek a jelzők, de vannak igazán minőségi, prémium kategóriás harmonika ajtók is.

Ezek se nem silányak, se nem gagyik. Nagyon jó minőségű műanyagból készülnek, nem karcolják a padlót, strapabíróak, és remek lehetőséget kínálnak olyan esetekben, amikor nem lehet hagyományos beltéri ajtóban gondolkodni.

Vannak ugyanis olyan helyzetek, amikor a helytakarékosság kulcskérdés, de egyedi megoldások is, ahová egy hagyományos ajtót betenni lehetetlen vagy nagyon költséges volna.

beltéri ajtó, fa beltéri ajtó, műanyag beltéri ajtó, borovi fa beltéri ajtó, aluplast beltéri ajtó, beltéri ajtók

Ilyenkor érdemes megfontolni a harmonika ajtót, mert nagyon széles méretválasztékban elérhető, ráadásul nagyon helytakarékos megoldás, hiszen nem kell a nyíló ajtónak helyet hagynunk a térben.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!