Mikor végezzük a műanyag nyílászárók és a fa ablakok karbantartását a Tolna megyei Nagymányokon?

műanyag ablak, műanyag nyílászáró, műanyag ablakok, műanyag nyílászárók, ablak, nyílászáró
Készüljünk az őszre az ablakok esetében is a Somogy megyei Csurgón!
2021-09-05
Készüljünk az őszre az árnyékolók esetében a Zala megyei Zalaegerszegen is?
2021-09-12
Összes

Mikor végezzük a műanyag nyílászárók és a fa ablakok karbantartását a Tolna megyei Nagymányokon?

fa ablak, fa nyílászáró, fa ablakok, fa nyílászárók, borovi fa ablakok, borovi fa nyílászárók

Bár alapvetően a műanyag ablakok nem igényelnek különösebb karbantartást, mégis érdemes egy kis figyelmet fordítani feléjük, hogy sokáig hibátlanul működhessenek. A fa ablakok esetén pedig 4-5 évente a felületkezelést érdemes elvégezni, hogy az ablak kiállja az idő próbáját.

Mielőtt azonban rátérnénk, hogy ezeket a műveleteket mikor is érdemes elvégezni, előbb lássuk, mit is kellene megtennünk az ablakaink érdekében az olyan Tolna megyei településeken, mint amilyen Szekszárd, Paks, Dombóvár, Bonyhád, Tolna, Dunaföldvár, Tamási, Bátaszék, Simontornya, Nagymányok, Gyönk, Hőgyész vagy Iregszemcse.

A fa ablak esetében ugyebár a felületkezelés elengedhetetlen, de ezt mindenki tudja, aki fa ablakot választ a házára. A felületkezelés lazúrozást jelent, vagyis a régi réteg lecsiszolását, az új réteg felfestését. Ezt érdemes tavasszal, nyáron végezni, hogy a lazúr hamar száradjon, és hogy a művelet közben kisebb esélye legyen az esőnek. Ha ugyanis lecsiszoljuk a felületeket, de félbehagyjuk, mert esik, akkor nagy eséllyel az ablak anyag károsodni fog.

Ami viszont közös mindkét ablaktípusban, az a vasalatok olajozása és a gumi tömítés gumiápolós áttörlése. Ezek olyan műveletek, amelyet minden ablakon érdemes elvégezni, mindegy, hogy műanyag ablak vagy fa nyílászáró.

Ősszel is érdemes elvégezni ezeket a feladatokat?

Persze az is érdekes kérdés, hogy milyen gyakran szükséges ezeket a karbantartási feladatok elvégezni, és hogy mikor is érdemes nekiállni. A tavasz és az ősz egy nagyon ideális időszak, hiszen kellemes az időjárás, nincs túl meleg, túl hideg, így egészen komfortosan el tudjuk végezni ezeket a feladatokat.

A fa ablakok esetében a lazúrozást érdemes inkább nyárra ütemezni, de ha elfeledkeztünk róla, és szeretnénk megcsinálni, akkor az őszi időszak is jó lehet. Az egyéb karbantartási munkák estében azonban az ősz egy ideális időszak.

fa ablak, zsalugáter, fa ablak gyártás, zsalugáter gyártás, fa nyílászáró árak, fa zsalugáteres ablak

A vasalatok ápolását és a gumi tömítés tisztítását, áttörlését évente kétszer érdemes megcsinálni, a tavasz és az ősz pedig erre nagyon is megfelelő. Tavasszal úgyis jön a tavaszi nagytakarítás, és bár ősszel nem szoktuk kijelenteni, hogy akkor meg az őszi takarítás jön, de ilyenkor készülünk már a hidegebb időkre, így a karbantartási munkákat is érdemes ekkor elvégezni.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!