Mikor cseréljünk bejárati ajtót a Győr-Moson-Sopron megyei Mosonmagyaróváron?

műanyag ablak, decco műanyag ablak, aluplast műanyag ablak, műanyag ablakok, decco műanyag ablakok, aluplast műanyag ablakok
Karbantartási munkák a műanyag ablakok esetében a Veszprém megyei Balatonfűzfőn
2021-03-14
beltéri ajtó, fa beltéri ajtó, műanyag beltéri ajtó, borovi fa beltéri ajtó, aluplast beltéri ajtó, beltéri ajtók
Milyen beltéri ajtót válasszunk a Komárom-Esztergom megyei Dorogon?
2021-03-21
Összes

Mikor cseréljünk bejárati ajtót a Győr-Moson-Sopron megyei Mosonmagyaróváron?

bejárati ajtó, fa bejárati ajtó, borovi fa bejárati ajtó, műanyag bejárati ajtó, decco bejárati ajtó, aluplast bejárati ajtó

A bejárati ajtó cseréje egy olyan feladat, amit szükséges lehet elvégeznünk, de nagyon ódzkodunk tőle, hiszen egy meglehetősen költséges dologról van szó.

Ugyanakkor nem szabad halogatni, ha eljön az ideje, hiszen ez otthonunk első védelmi vonala. A legtöbb betörés a bejárati ajtókon át történik. Sokan csak a zárakat okolják, de egyáltalán nem mindegy az sem, hogy milyen maga az ajtó. Lehet a világ legjobb zárja az ajtónkon, ha az ajtót egy könnyed lökéssel vagy egy feszítővassal ki lehet mozdítani a helyéről.

A bejárati ajtó nagyon fontos az olyan Győr-Moson-Sopron megyei településeken is, mint amilyen Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár, Csorna, Kapuvár, Jánossomorja, Tét, Pannonhalma, Fertőszentmiklós, Fertőd, Lébény vagy akár Beled. Vannak tehát olyan esetek, amikor elengedhetetlen a bejárati ajtó cseréje. Lássuk őket!

1. Ha megsérül az ajtó

A sérült ajtó az SOS bejárati ajtócsere kategóriába esik. Hallani olyan rém történeteket, amelyek a zárba törött kulccsal kezdődnek, és egy filmes berúgással vagy vállal bedöntéssel végződnek.

De nem kell ennyire messzire mennünk, a bejárati ajtó számos más okból is megsérülhet, amik azonnal indokolni fogják a cserét, hiszen ha sérült, akkor könnyen bejut rajta bárki, még olyan is, akinek semmi keresnivalója nincs nálunk. Ilyenkor ne halogassuk a döntést, hanem azonnal cselekedjünk, és cseréltessük ki az ajtót.

2. Amikor már az utcát fűtjük

Bár ez az érv főleg az ablakokra szokott vonatkozni, a bejárati ajtó estében sem elhanyagolható szempont. A nyílászárók akkor működnek megfelelően, ha szigetelnek is. Ha az ajtón csak úgy ömlik be a hideg, még akkor is, ha csukva van, akkor ideig-óráig megoldás lehet egy vastag függöny, vagy valamilyen szigetelőpárna, de ezek sosem végleges megoldások. Inkább válasszuk az ajtócserét, mert bár drága, de az utcát fűteni sem olcsó mulatság.

3. Ha megvetemedett, rossz állapotban van, vagyis leszolgálta már az idejét

Amennyiben azt látjuk, hogy az ajtó vetemedik, vagy már csak a szentlélek tartja a tokban, akkor mindenképp itt az idő, hogy új kerüljön a helyére.

bejárati ajtó, fa bejárati ajtó, borovi fa bejárati ajtó, műanyag bejárati ajtó, decco bejárati ajtó, aluplast bejárati ajtó

Az ajtók ideje sem végetlen, főleg, ha régi építésű házról van szó. A saját és családunk biztonsága érdekében célszerű időben lépni. Nem is gondolnánk, hogy hány betörés történik úgy, hogy feszítővassal kimozdítják az ajtót a helyéről. És ezt a rossz állapotú ajtókkal lehet megtenni.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!