Miért válasszunk függöny helyett külső vagy belső árnyékolót a Komárom-Esztergom megyei Bábolnán?

napellenző, könyökkaros napellenző, napellenző Nova, könyökkaros napellenző Nova
Itt a nyár, árnyékoljunk napellenzővel a Győr-Moson-Sopron megyei Pannonhalmán is
2020-06-21
Milyen jelek utalnak arra, hogy megérett az idő a nyílászárók cseréjére a Bács-Kiskun megyei Kunszentmiklóson?
2020-06-28
Összes

Miért válasszunk függöny helyett külső vagy belső árnyékolót a Komárom-Esztergom megyei Bábolnán?

Ha házépítés vagy felújítás előtt állunk, előbb utóbb felmerül a kérdés: milyen árnyékolót is válasszunk, kell nekünk ilyen egyáltalán?

Sokan legyintenek, hogy elég lesz a sötétítő függöny, abba be sem gondolnak, hogy egy árnyékoló egészen más szerepet tölt be, mint a függöny. Azon túl, hogy eltakarja otthonunkat a kíváncsi szemek elől, az árnyékolóknak a hűtés-fűtés költségeinek lefaragásánál van szerepük, illetve a hőszabályozás szempontjából.

Ezek egyáltalán nem elhanyagolható tényezők, és amikor rájövünk erre, már bánni fogjuk, hogy beértük a függönnyel. Éppen ezért célszerű valamilyen árnyékolót választani az olyan Komárom-Esztergom megyei településeken is, mint amilyen Tatabánya, Esztergom, Tata, Komárom, Oroszlány, Dorog, Nyergesújfalu, Ács, Kisbér, Tát, Lábatlan, Bábolna vagy éppen Bajna.

Akár előre, akár utólag gondolkodunk, jöhet a következő dilemma: külső vagy belső árnyékolásban gondolkodjunk? Természetesen több tényező is befolyásolja a döntést.

A belső árnyékolók olcsóbbak, ugyanakkor a külső árnyékolók beszerelése idővel meg fog térülni. Az ár mellett persze az ablak kialakítása is dönt, hiszen előfordulhat olyan eset, hogy az ablak kialakítása nem engedi a külső árnyékolók felszerelését. Ilyenkor jönnek a kompromisszumos megoldások, de az igényeket mindig tartsuk szem előtt.

A külső vagy a belső árnyékoló előnyösebb?

Erre nehéz válaszolni, hiszen mindegyiknek vannak előnyös tulajdonságai, ami nagyban befolyásolja majd a döntésünket. A belső árnyékolók két fontos előnnyel bírnak. Az egyik az áruk, ami lényegesen olcsóbb, mint a külső árnyékoló megoldásoké. A másik az esztétika, ami szintén nem egy elhanyagolható szempont.

A belső árnyékolók nagyban befolyásolják az otthon megjelenését, és akinek ez fontos szempont, és a költségkeret sem túl magas, ez lehet az ideális megoldás. Legyen szó rolettáról, reluxáról vagy szalagfüggönyről, nagyban növeli majd otthonunk kinézetét.

Ugyanakkor bármelyik megoldásról is legyen szó, árnyékolás tekintetében közel sem olyan hatékonyak, mint a külső árnyékolók. Ezen a téren a redőnyök és zsalugáterek a piacvezető termékek.

Persze egy ház összes nyílászáróját ellátni külső árnyékolóval egyáltalán nem olcsó, ugyanakkor a hőszigetelés szempontjából ez a befektetés meg fog térülni. Szín és kivitel tekintetében is változatos megoldás, és a ház külső megjelenését is nagyban befolyásolja.

Mielőtt döntünk, vegyünk számba, hogy a ház külső vagy belső megjelenése a fontosabb, illetve, hogy árnyékolás szempontjából mik az alap elvárások.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!