Mely árnyékolók a legalkalmasabbak a tetőtérbe a Győr-Moson-Sopron megyei Pannonhalmán?

Milyen szempontok szerint válasszunk erkélyajtót a Veszprém megyei Pápán?
2021-09-22
Érvek az árnyékoló beszerzése mellett a Komárom-Esztergom megyei Lábatlanon
2021-09-29

Amikor árnyékolót választunk, azt sem árt figyelembe venni, hogy hova kerül majd az ominózus árnyékoló, ugyanis vannak olyan esetek, amikor a választási lehetőségeink leszűkülnek, mert egyik-másik megoldás nem alkalmazható.

Ilyen eset például, ha tetőtérbe keresnünk árnyékolót, ugyanis ez egy meglehetősen speciális ablakmegoldás. A tetőtérbe általában szükséges az árnyékoló, hiszen a tető közelsége miatt a tetőtérben mindig magasabb a hőmérséklet, mint más szobákban.

Persze az árnyékoló sem csodaszer, nem fogja sarkköri hidegre hűteni a szobát, de sokat segíthet, hogy nyáron ne legyen ott annyira meleg. Jól jöhet tehát egy megfelelő árnyékoló az olyan Győr-Moson-Sopron megyei településeken, mint amilyen Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár, Csorna, Kapuvár, Jánossomorja, Tét, Pannonhalma, Fertőszentmiklós, Fertőd, Lébény vagy akár Beled.

Ehhez pedig megfelelő árnyékoló kell. A reluxa és a roletta két olyan megoldás, amit a tetőtérben is bátran használhatunk, mert a döntött síkú ablakra is felszerelhető, és megfelelő fényszűrést, hőszigetelést biztosít itt is.

A redőny, a szalagfüggöny vagy a zsalugáter ilyen esetekben nem használható, még akkor sem, ha alapvetően jobbak a hőszigetelő képességei, ugyanakkor a rolettával vagy a reluxával sem járunk rosszul, ugyanis ezek amellett, hogy védenek a naptól, még esztétikailag is szebbek.

Miért érdemes rolettát vagy reluxát választani az egyedi igényű helyekre?

A tetőtér mellett még számos olyan eset lehet, ahol a reluxa és a roletta lesz a jó megoldás. Az egyedi igényeket ezekkel az árnyékolókkal sokkal jobban ki tudjuk elégíteni, hiszen méretben és hosszban rugalmasabbak, mint a másik fajták.

Ráadásul az egyedi megoldásoknál mindig érdemes figyelembe venni, hogy mik az egyéb szempontok. Az egyedi alakú ablakok esetében például érdemes megfontolni, hogy egy külső árnyékolóval el akarjuk-e takarni az ablak eredeti formáját. Általában erre nem a válasz, hiszen nem véletlen akartunk egyedi ablakot.

Így hát jobb döntés a belső árnyékoló. A reluxákat és a rolettákat pedig tejesen felhúzott állapotban is tarthatjuk, így nem fogják eltakarni az ablak egyediségét, ezért a bent tartózkodók is megcsodálhatják. Ha pedig szeretnénk elbújni a kíváncsi szemek elől, csak lehúzzuk őket.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!