Már tavasszal érdemes gondolni a nyaralókra a Bács-Kiskun megyei Tompán is!

Tavaszi nagytakarítás alatt a redőnyről se feledkezzünk meg a Komárom-Esztergom megyei Nyergesújfaluban
2021-04-28
Az olcsóbb nem mindig a legjobb megoldás, avagy milyen szúnyoghálót válasszunk a Pest megyei Ócsán?
2021-05-05

Akinek nyaralója van, biztosan várja már, hogy kihasználhassa az előnyeit. De mielőtt elnyúlnánk a nyugágyon, és élveznénk a semmit tevést, érdemes a nyaralókat felkészíteni a szezonra.

Sokak számára ez csak annyit jelent, hogy rendbe teszi a kertet, kicsit kitakarít, hogy ne a nyaralás első napját kelljen ezzel tölteni, de akadnak, akik a tavaszra egy komolyabb felújítást is beterveznek, nehogy a nyárra csússzanak a munkálatok, és kevesebbet lehessenek a nyaralóba.

Az ablakcsere a nyaraló esetében is fontos lehet, ahogyan a bejárati ajtó állapota sem elhanyagolható az olyan Bács-Kiskun megyei településeken sem, mint amilyen Kecskemét, Baja, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kalocsa, Kiskőrös, Kiskunmajsa, Tiszakécske, Lajosmizse, Jánoshalma, Kecel, Kunszentmiklós, Soltvadkert, Bácsalmás, Solt, Kerekegyháza, Szabadszállás, Izsák, Mélykút, Tompa, Dunavecse vagy Hajós.

A nyaralók ugyanis az év nagy részében magányosan állnak, néha több száz kilométerre a tulajdonos otthonától, így a nyílászárók állapota talán még lényegesebb is, mint az otthonaink esetében. Persze nemcsak a betörők ellen kell védekezni, az időjárás is megrongálhatja akár a redőnyt vagy az ablakot.

Amikor először nézünk körül a nyaralóban tavasszal, mérjük fel, milyen állapotban van, és még időben gondoskodjunk a javításról vagy a cseréről. A szúnyoghálókat is érdemes már ilyenkor felszerelni, ahogyan a napellenzőt is.

Milyen ablakot és árnyékolót válasszunk a nyaralónkba?

Ha nyílászárócserében gondolkodunk, a biztonság elsődleges kérdés legyen. Az ablakok üvegezése lehetőleg a legtörhetetlenebb legyen, és a bejárati ajtóból is érdemes a lehető legbiztonságosabbat választani. Célszerű a zárakat is gondosan megválogatni, de az okos otthon megoldások is nagy segítségünkre lehetnek.

Ezek nemcsak azért hasznosak, mert irányítani lehet a redőnyt vagy a világítást, hanem mert akár figyelhetjük is a nyaralót és a környékét, így nem kell aggódnunk a betörők miatt.

árnyékoló, árnyékolás, árnyékolók, belső árnyékolók, külső árnyékolók

Az árnyékolók kiválasztásánál is, ha tehetjük, olyat válasszunk, ami plusz biztonságot nyújt a számunkra, és okos otthon megoldásokkal is kombinálható. Erre egyébként a redőny a legalkalmasabb. Természetesen azt senki sem állítja, hogy a redőny feltörhetetlenné teszi az ablakot, de nyújt egy plusz védelmet, ami elrettentheti a betörőket.

A redőnyt nemcsak az ablakra, de az ajtóra is felszerelhetjük, és akár egy zárral vagy lakattal rögzíthetjük is a padlóhoz.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!