Környezetbarát műanyag ablak? Nem mítosz! Akár Önnek is lehet a Pest megyei Szigethalmon!

Ablakcsere télen? Nincs akadálya a Bács-Kiskun megyei Solton sem!
2020-10-21
műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró Oroszlány, műanyag ablak, műanyag ablak Oroszlány, műanyag nyílászárók, műanyag ablakok
Melyik árnyékolók kombinálhatók okos otthon rendszerekkel a Baranya megyei Harkányban?
2020-10-28

Manapság már nem csak az esztétika és a praktikum a fontos egy felújítás vagy egy építkezés kapcsán, hanem a környezeti terhelés is.

Sokakban él az a tévhit, hogy csak a fa ablak készül környezettudatosan, hiszen az természetes, megújuló anyag, pedig a műanyag ablakok előállítása igen alacsony megterhelést jelent a környezetre, így mondhatni jóval inkább passzol a fenntarthatóság irányvonalába, mint a fa nyílászárók.

Ennek többek között az is az oka, hogy a műanyag ablakok újrahasznosíthatóak, ellentétben például az alumínium ablakokkal.

Éppen ezért célszerű lehet a műanyag ablakok mellett döntenünk az olyan Pest megyei településeken is, mint amilyen Százhalombatta, Érd, Dunaharaszti, Budakeszi, Budaörs, Szigetszentmiklós, Dabas, Szigethalom, Törökbálint, Biatorbágy, Tököl, Ráckeve, Ócsa, Halásztelek vagy Dunavarsány.

A legtöbb műanyag ablak manapság eleve újrahasznosított műanyagból készül. És bár a műanyag nem lebomló anyag, de az újrahasznosítási technológiáknak köszönhetően erre nincs is szükség, hiszen, ha elhasználódik egy nyílászáró, az sok esetben újrahasznosításra kerül.

Amikor ablakcserére kerül a sor, érdemes utána járni, hogy a cég, aki az ablakcserét végzi, elszállítja-e nekünk a régi ablakot, és ha igen, mit is tesz vele. A környezettudatosság jegyében, olyan céget érdemes választani, akik a régi ablakainkat újrahasznosítják, már ha az ablak alkalmas rá.

Miért válasszunk inkább műanyag ablakot?

Ha a felújítás vagy az építkezés során fontos számunkra a fenntarthatóság is, akkor mindenképp érdemes műanyag nyílászáróban gondolkodnunk. A fa ablakok nagyon szépek, és különleges, otthonos hangulatot tudnak teremteni, ugyanakkor azzal is tisztába kell lennünk, ha ezek az ablakok nem újrahasznosított fából készülnek az esetek nagy többségében.

Az erdőirtás mértéke évről évre csak nő, de ha műanyag nyílászárót vásárolunk, akkor mérsékelhetjük a kivágott fák mennyiségét.

Persze, aki közel szeretné érezni magát a természethez, mondhatja, hogy de hát a fa ablak természetes anyag, ő inkább ezt választaná.

műanyag ablak, műanyag nyílászáró, műanyag ablakok, műanyag nyílászárók

Kompromisszumos megoldás lehet, ha a műanyag ablakokat fa mintázattal kérjük, hiszen már erre is van lehetőség. Megteremthetjük a természet közeli hangulatot, és még a környezettudatosságra is gondolunk.

Ha mindenki csak egy kicsit odafigyel, hogy milyen anyagokat választ az építkezés vagy a felújítás során, akkor egy sokkal élhetőbb bolygót hagyunk hátra a felnövő nemzedékek számára.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!