Készüljünk az őszre az árnyékolók esetében a Zala megyei Zalaegerszegen is?

fa ablak, fa nyílászáró, fa ablakok, fa nyílászárók, borovi fa ablakok, borovi fa nyílászárók
Mikor végezzük a műanyag nyílászárók és a fa ablakok karbantartását a Tolna megyei Nagymányokon?
2021-09-08
Belső árnyékolók az ősz színeiben a Fejér megyei Bicskén is
2021-09-15
Összes

Készüljünk az őszre az árnyékolók esetében a Zala megyei Zalaegerszegen is?

Itt van az ősz, itt van újra, ami azt jelenti, hogy itt az ideje az őszi karbantartási feladatoknak. Persze ez nemcsak a kertet érintheti, hanem az otthonunkat is.

Ilyenkor célszerű körbe járni, és miközben elpakoljuk a nyári dekorációt, szezonális eszközöket, tárgyakat, a nyílászárókra, redőnyökre, árnyékolókra is egy kis figyelmet fordítani.

Egyrészt, ha jellemző ránk, hogy a rolók színét lecseréljük, akkor tegyük meg, de most nem erre szeretnénk felhívni a figyelmet, hanem arra, hogy nemcsak az ablakokat és az ajtókat érdemes felkészíteni a télre, hanem a redőnyöket is.

A redőnyök ápolására célszerű odafigyelni az olyan Zala megyei településeken is, mint amilyen Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Keszthely, Lenti, Zalaszentgrót, Hévíz, Letenye, Zalalövő, Pacsa, Zalakaros, Pusztamagyaród, Nova vagy Bak.

Sokan a redőnyöket szigetelési céllal is használják, mivel télen egy plusz védelmi vonalat jelenthet az ellen, hogy a meleg az utcán kössön ki, és ne maradjon a lakásban. Ha eddig nem gondoltunk erre, akkor érdemes kitalálni, hogy milyen árnyékoló lenne a legalkalmasabb a számunkra, a telepítését pedig érdemes még a tél beállta előtt megejteni.

Ha pedig már van árnyékolónk, akkor itt az ideje a karbantartásnak és a tisztításnak, hiszen valószínű, hogy a nyár alkalmával sokszor volt szükség az árnyékolók védelmére.

Árnyékolók tisztítása és karbantartása

Ahogyan az ablakok, úgy az árnyékolók esetében is évente kétszer érdemes megejteni a tisztítási feladatokat. Nem kell nagy dolgokra gondolni, hiszen sokszor egy kis portalanítás is elég lehet, különösen, ha belső árnyékolókról van szó.

Ha a reluxán vagy a szalagfüggönyön foltot találunk, akkor érdemes kárpittisztítóval eltávolítani, de néha a szappanos víz is elegendő ehhez. A reluxák portalanítását óvatosan végezzük, nehogy kimozduljanak a lamellák. Ugyanez a helyzet a redőnyök esetében is.

A portalanítást, tisztítást érdemes inkább függőlegesen végezni, főleg a redőnyök esetében, mert ha kimozdulnak a lamellák, akkor akadályt fognak jelenteni a mozgatásban, ami pedig a lamellák sérüléséhez, vagy akár az eltörésükhöz is vezethet.

A karbantartási feladatokat is érdemes ilyenkor elvégezni a takarítás mellett. Nagyobb beavatkozást nem szoktak igényelni az árnyékolók, azt azonban mindenképp érdemes ellenőrizni, hogy rendeltetésszerűen működnek-e.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!