Karbantartási munkák a műanyag ablakok esetében a Veszprém megyei Balatonfűzfőn

fa ablak, zsalugáter, fa ablak gyártás, zsalugáter gyártás, fa nyílászáró árak, fa zsalugáteres ablak
5 érv a zsalugáter mellett a Vas megyei Celldömölkön
2021-03-10
bejárati ajtó, fa bejárati ajtó, borovi fa bejárati ajtó, műanyag bejárati ajtó, decco bejárati ajtó, aluplast bejárati ajtó
Mikor cseréljünk bejárati ajtót a Győr-Moson-Sopron megyei Mosonmagyaróváron?
2021-03-17

A műanyag ablakok esetében az az alapvető álláspont, hogy nem igényelnek különösebb karbantartást. Ez valóban igaz, ugyanakkor mégsem teljes egészében ez a valóság.

A fa ablakkal szemben ezt az érvet is fel szokták hozni, és abban van igazság, hogy míg a fa ablakokat 5-6 évente felület kezelni, lazúrozni kell, addig a műanyag ablak esetében nincs ilyen teendőnk.

A műanyag ablakokat valóban nem szükséges felület kezelni, hiszen önmagukban is tartósak, és a műanyagnak köszönhetően nincs szükségük semmilyen anyagra ahhoz, hogy hosszú évekig bírják az időjárás viszontagságait.

A fentiek miatt népszerűek a műanyag ablakok az olyan Veszprém megyei településeken is, mint amilyen Veszprém, Pápa, Ajka, Várpalota, Tapolca, Balatonfüred, Balatonalmádi, Zirc, Sümeg, Berhida, Devecser, Balatonfűzfő, Herend, Balatonkenese vagy akár Badacsonytomaj.

Ennek ellenére azért még sem igaz, hogy a műanyag ablakkal semmit sem kell csinálni. Gondoljunk csak bele, hogy legalább évente 3-4 alkalommal le kell tisztítani, akár műanyagból készült, akár nem.

Ez már önmagában egy úgymond karbantartási feladat, ami meg kell tennünk, hogy az ablakunk szép maradjon. És bár nem kötelező, de akadnak olyan feladatok, melyeket azért célszerű elvégezni évente legalább egyszer. Ezek nem igényelnek sok időt, csak némi figyelmet. De miről is van szó?

Mi az, amit mégis érdemes elvégezni?

Azt természetesen le kell szögezni, hogy ezek a munkálatok nem kötelezőek ahhoz, hogy az ablak évekig kifogástalanul működjön. Ám az élettartamát megnövelhetjük ezekkel az apróságokkal, ha egy kicsi figyelmet fordítunk az ablakokra.

Az egyik, amit nem árt időnként elvégezni, az a vasalatok ellenőrzése, és szükség szerinti olajozása. A sok használat következtében a vasalatok is használódnak, emiatt pedig egy idő után már nem fog olyan könnyen mozogni az ablak, mint régen. Ezt egy kis kenőanyaggal meg tudjuk előzni.

műanyag ablak, decco műanyag ablak, aluplast műanyag ablak, műanyag ablakok, decco műanyag ablakok, aluplast műanyag ablakok

Amit szintén érdemes elvégezni, az a gumitömítés ápolása. A gumi idővel kiszáradhat, ami repedezéshez vezethet, az ablak pedig nem fog ezután megfelelően szigetelni. Ezt is meggátolhatjuk, mégpedig azzal, ha egy gumiápolós ronggyal áttöröljük a gumifelületeket.

Ezt elég évente egyszer-kétszer megtenni, ahogyan az olajozást is. Ezek a kis apróságok segíthetnek, hogy a műanyag ablak minél tovább bírja.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!