Így végezzük a lazúrozást a fa ablakok esetében a Fejér megyei Székesfehérváron

Itt a tavasz, felkerülhetnek a szúnyoghálók is a Zala megyei Zalakaroson is
2021-04-11
műanyag ablak, decco műanyag ablak, aluplast műanyag ablak, műanyag ablakok, decco műanyag ablakok, aluplast műanyag ablakok
Gyártástól a kivitelezésig – avagy hogyan válasszunk céget az ablakcseréhez a Vas megyei Szentgotthárdon?
2021-04-18
Összes

Így végezzük a lazúrozást a fa ablakok esetében a Fejér megyei Székesfehérváron

fa ablak, zsalugáter, fa ablak gyártás, zsalugáter gyártás, fa nyílászáró árak, fa zsalugáteres ablak

A fa ablak nagyon régóta egy kedvelt megoldás, ugyanakkor a műanyag ablakok megjelenése némiképp csökkentette a népszerűségét. Ennek többek között az is az oka, hogy a műanyag ablakokkal ellentétben a fa ablakok karbantartást igényelnek, ezt pedig sokan nem szeretnék vállalni.

Nem kell megijedni a fa ablakok karbantartásától az olyan Fejér megyei településeken sem, mint amilyen Székesfehérvár, Dunaújváros, Mór, Sárbogárd, Bicske, Gárdony, Ercsi, Enying, Polgárdi, Pusztaszabolcs, Martonvásár, Velence, Csákvár, Rácalmás, Aba, Bodajk, Adony vagy akár Lovasberény.

A karbantartás alatt elsősorban a lazúrozást értjük, ugyanis ahhoz, hogy a fa ablak sokáig megőrizze épségét és funkcióját a felületkezelés egy nagyon fontos lépés. Ettől pedig sokan tartanak, és ha sok ablakunk van, akkor nagyon nagy munkának is fog tűnni.

Ugyanakkor érdemes vállalni ezt a többletfeladatot, mivel a fa ablak természetes hatása olyan melegséget tud hozni az otthonunkba, amire a műanyag ablak nem biztos, hogy képes. Ráadásul, ha az ablakokat eleve felület kezelve kérjük, akkor az első öt-hat évben nem is kell elvégeznünk ezt a feladatot.

A felületkezeléshez érdemes jó minőségű lazúrt választani, és az ablak előkezelését sem szabad elhanyagolni, hogy az ablakok végül igazán szépek legyenek. Nem kell ragaszkodni a meglévő színhez sem, hiszen az új lazúrozással teljesen új külsőt is adhatunk az ablakoknak.

Milyen karbantartási munkálatokat igényel még egy fa ablak?

Ha a lazúrozást elvégezzük öt-hatévente, nem is lesz igazán más dolgunk az ablakokkal. Ugyanakkor vannak olyan munkálatok, melyek a műanyag ablak esetén is érdemes elvégezni, annak ellenére, hogy enélkül is működőképes lesz az ablak.

Ám, ha évente egy kis odafigyelést fordítunk az ablakokra, akkor megnövelhetjük az élettartamukat jó pár évvel. Az egyik ilyen elvégezendő munka, ami ugyan nem kötelező, de célszerű, az a vasalatok olajozása. Ezzel megelőzhetjük a rozsdásodást és a kopást, így nem használódik el idő előtt.

fa ablak, zsalugáter, fa ablak gyártás, zsalugáter gyártás, fa nyílászáró árak, fa zsalugáteres ablak

A másik feladat, amit szintén érdemes évente egy-két alkalommal elvégezni, az a gumitömítések ápolása. Ezt egy gumiápolós ronggyal célszerű elvégezni, és nincs más dogunk, mint kicsit áttörölgetni ezeket a felületeket, így megakadályozhatjuk, hogy kiszáradjanak vagy kirepedezzenek. Ha ezekre a munkálatokra is időt szakítunk, akkor az ablak tovább szép maradhat.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!