Hogyan válasszunk bejárati ajtót a Baranya megyei Pécsett?

Redőny tisztítás a Pest megyei Érden: tippek és trükkök
2021-10-06
Öt indok, amikor nem szabad várni az ajtócserével a Somogy megyei Fonyódon
2021-10-13
Összes

Hogyan válasszunk bejárati ajtót a Baranya megyei Pécsett?

Amikor eljön az ajtócsere ideje, akkor a bejárati ajtók kérdése mindig lényegesebb, hiszen ebben az esetben az otthonunk első védelmi vonaláról van szó. A bejárati ajtón nem elég, ha minőségi zár van, magának az ajtónak is stabilnak és masszívnak kell lennie, hogy ne lehessen egy feszítővassal kimozdítani a helyéből.

A silány, illetve a régi, megvetemedett ajtókat bizony akár így is ki lehet nyitni, és már bent is vannak a betörők, aki pedig azzal nyugtatja magát, hogy de hát ez zajjal jár, az csalódni fog, mert a művelet pár másodperc, ennyi zaj pedig nem tűnik fel senkinek.

Érdemes tehát megfelelő bejárati ajtót használni az olyan Baranya megyei településeken is, mint amilyen Pécs, Komló, Mohács, Szigetvár, Siklós, Szentlőrinc, Kozármisleny, Harkány, Pécsvárad, Bóly, Sásd, Sellye, Villány, Mágocs, Bikal vagy Szászvár.

Amikor bejárati ajtót választunk, számos tényezőt kell végiggondolunk. Az ajtó mérete és kivitele fontos faktor lesz. Építkezés esetén gondolkodhatunk egyedi megoldásokban, ha viszont meglévő ajtót cserélünk ki, akkor általában a meglévő méretekkel célszerű számolni.

Az sem mindegy, hogy egy lépcsőházi ajtóról van szó vagy egy családi ház bejárati ajtajáról. Ami viszont ennél sokkal többeket foglalkoztat, az az ajtó anyaga, vagyis, hogy fa vagy műanyag legyen. Ez a kérdés már évek óta fennáll, és még mindig nincs egyértelmű válasz arra, melyik a jobb választás.

Fa vagy műanyag bejárati ajtó? Melyik a jobb választás?

Természetesen rá lehetne vágni, hogy a műanyag bejárati ajtó, mert olcsóbb, vagy a fa bejárati ajtó, mert természetesebb, de a kérdés ennél sokkal bonyolultabb, egyértelmű válasz pedig nincs.

Vannak esetek, amikor fa ajtóra lesz szükség, mert a ház esztétikájába nem illik a műanyag bejárati ajtó, mondjuk egy faház esetében. De azt nem mondhatjuk, hogy a tulaj rosszul fog járni ezzel a választásával, mert egyrészt illeni fog az ajtó az összképbe, másrészt, ha megfelelően felület kezeljük a fa bejárati ajtót, akkor akár 100 évig is szép maradhat, és feltörni sem lehet könnyebben, mint egy műanyag ajtót.

A műanyag bejárati ajtó esetében azért szokták inkább ezt a megoldást választani, mert egyrészt olcsóbb, mint a fa ajtó, ráadásul felületkezelése sincs szükség pár évente ahhoz, hogy igazán tartós lehessen.

Ez pedig sokak számára elég, hogy jobbnak tulajdonítsák, mint a fa ajtókat. Igazából csak azt a kérdést, kell feltenni magunknak, hogy vállaljuk-e a felújítást vagy sem, illetve hogy a műanyag bejárati ajtó illik-e a házunk látképébe.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!