Hogyan válasszunk a redőnyök és a függönyök között a Tolna megyei Iregszemcsén?

Hogyan tartsuk távol a hideget az ablakoktól a Somogy megyei Tabon?
2022-01-05
A műanyag ablakok fontossága egy házban a Zala megyei Lentiben
2022-01-12
Összes

Hogyan válasszunk a redőnyök és a függönyök között a Tolna megyei Iregszemcsén?

A függönyöknek és redőnyöknek számos előnye van: biztosítják a magánéletet az épületen belül, gátat szabhatnak a külső hőmérsékletnek és fénynek, és növelik a terek személyiségét.

De melyik a legjobb megoldás? Kell-e választani egyáltalán a redőny és a függöny között az olyan Tolna megyei településeken, mint amilyen Szekszárd, Paks, Dombóvár, Bonyhád, Tolna, Dunaföldvár, Tamási, Bátaszék, Simontornya, Nagymányok, Gyönk, Hőgyész vagy Iregszemcse?

Redőnyök

A redőnyök olyan panelrendszerből állnak, amelyek egy mechanizmus segítségével szabályozhatják a fény bejutását. A leggyakoribb redőnytípusok függőlegesek, és egy dobra vannak feltekerve, így lehetővé téve a kilátást kifelé.

A redőnyök készülhetnek műanyagból, alumíniumból vagy fából. Napjainkban inkább a műanyag és az alumínium redőny az elterjedt. Bizonyos redőnyök akár vízszintesen is egymásra helyezhetők, a fából vagy fémből készültek esetében a helyzetük módosítható, hogy megnyissák a fény átjárását, és egyfajta rácsot hozzanak létre.

A redőnyök előnyei közé tartozik, hogy a legtöbb esetben könnyen telepíthetők. Ma már az áruházakban és a szupermarketekben is gyakran találunk olcsó és egyszerű változatokat, amelyeket bárki telepíthet különösebb tapasztalat nélkül. Ezekkel a redőnyökkel azért bánjunk óvatosan, ugyanis nem feltétlenül a legjobb minőségű redőnyök.

A redőnyök sokoldalúsága biztosítja, hogy minden térbe megtaláljuk a megfelelő redőnyt. Kevésbé hajlamosak a por tárolására is.

A redőnyök hátrányai között szerepel, hogy a panelek modulárisak lehetnek. Vagyis, ha egy nagy ablakunk van, akkor valószínűleg több modulra kell szétválasztanunk a redőnyt a megfelelő működéshez. Magas ablakoknál sem ajánlott a redőny használata, mivel a súly veszélyeztetheti a redőny működését biztosító mechanizmust.

Hálószoba dekoratív függönyökkel

A függöny régi rendszer a nyílások és ablakok lefedésére. Különböző típusú szövetekből készülnek, amelyek a láthatóság érdekében eltolható. A klasszikusabb stílus érdekében a mennyezettől a padlóig terjedhetnek, vagy csak a mögöttük lévő nyílást takarhatják. A redőnyökhöz hasonlóan lehetnek automatikusak vagy kézi vezérlésűek, és futhatnak a vásznak mentén vagy csak az ablak egyik végén.

Előnyei közé tartozik a réteges környezetek ellenőrzése. Vagyis: elhelyezhet egy áttetsző anyagot, amely átengedi a napfényt, de elzárja a külső kilátást, és erre egy nehezebb, akár sötétítő anyag kerülhet a fény kizárására. Ily módon ugyanabban az ablakban szabályozhatjuk a fény és a hőmérséklet átjutását azáltal, hogy letakarjuk azt a szövetet, amelyre éppen nincs szükségünk.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!