Hogyan tartsuk távol a hideget az ablakoktól a Somogy megyei Tabon?

A műanyag ablakok fontossága egy házban a Zala megyei Lentiben
2022-01-02
Hogyan válasszunk a redőnyök és a függönyök között a Tolna megyei Iregszemcsén?
2022-01-09
Összes

Hogyan tartsuk távol a hideget az ablakoktól a Somogy megyei Tabon?

Az ablak gyakran az egyik leggyakoribb hely, ahol a hideg levegő kívülről beáramlik, és ahol a benti meleg hő elszökik az otthoni fűtési rendszerből.

Ezért nagyon fontos, hogy a lehető legjobb állapotban tartsuk őket, hogy elkerüljük ezeket a problémákat az olyan Somogy megyei településeken is, mint amilyen Kaposvár, Siófok, Marcali, Barcs, Nagyatád, Balatonboglár, Csurgó, Fonyód, Balatonlelle, Tab, Nagybajom, Lengyeltóti, Kadarkút, Zamárdi, Balatonföldvár vagy Igal.

Az ősz és a tél első hideg napjainak beköszöntével általában rájövünk, hogy ablakaink nincsenek tökéletes állapotban. A probléma az, hogy a ház ablakainak cseréje többnyire jó nagy befektetéssel jár.

Időjárás-záró szigetelés ablakokhoz

Az egyik legegyszerűbb és leggazdaságosabb megoldás az időjárás-szabályozó szigetelés felszerelése az ablakokra. Megakadályozzák a levegő be- és kilépését a helyiségbe, és sokkal jobban szigetelik a helyiséget. Persze ez nem helyettesíti a modern műanyag ablakokat.

Szigetelje a redőnyt

Hogyan lehet még megakadályozni a hideg bejutását az ablakokon keresztül? A másik fontos pont a hőszivárgás és a hideg levegő bejutása szempontjából a redőnyház. Ennek elkerülése érdekében a piacon kaphatóak speciális szigetelőanyagok, amelyekkel a doboz teljesen szigetelt marad. Ráadásul a beszerelésük nagyon egyszerű. Ezzel a redőnyöket is kipipáltuk. Persze itt is jobb megoldásnak bizonyulhat egy vakolható tokos alumínium redőny beépítése.

Függönyök a levegő megakadályozására

A helyiségben lévő függönyökhöz hőszigetelő bélés adható, hogy megakadályozza a levegő bejutását a helyiségbe. Így az ablak területe jobban szigetelt marad, megakadályozva a levegő bejutását a helyiségbe.

Az üveg cseréje

Hogyan lehet megakadályozni, hogy a hideg az ablakon keresztül jusson be? Az ablaküvegnek is nagy szerepe van ebben. A kettős üvegezés nem azonos az egyszeres üvegezéssel. Ha az ablak egyrétegű, akkor ideális lenne dupla üvegre cserélni, amely sokkal jobban szigetel. Ha pedig kettő helyett háromrétegű, akkor még jobb. Ez a legtöbb esetben azonban sajnos nyílászáró cserét jelent.

Redőny felszerelése

Előfordulhat, hogy a ház egyes ablakai nem rendelkeznek redőnnyel. Ebben az esetben, ha lehetséges, redőnyt lehetne felszerelni, ami jobb szigetelést biztosítana a külvilágtól. Az is fontos, hogy minőségi alumínium redőnyöket válasszunk. Manapság már olyanok is kaphatók a piacon, amelyek belülről szigetelést tartalmaznak, hogy még több hideg levegő bejutását akadályozzák meg.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!