Érvek az árnyékoló beszerzése mellett a Komárom-Esztergom megyei Lábatlanon

Mely árnyékolók a legalkalmasabbak a tetőtérbe a Győr-Moson-Sopron megyei Pannonhalmán?
2021-09-26
Napellenzők téli tárolásának szabályai a Bács-Kiskun megyei Baján
2021-10-03

Amikor azon tanakodunk, hogy árnyékolót válasszunk, vagy nekünk elég a sima sötétítő függöny is, érdemes a kérdést alaposan átgondolni. A függöny egy jó megoldás, ugyanakkor az árnyékolóknak számos más funkciójuk van, nemcsak az, hogy eltakarnak minket a kíváncsi szemek elől.

A következőkben felsoroljuk azokat az érveket, melyek segíthetnek abban, hogy eldönthessük, szükségünk van-e árnyékolóra az olyan Komárom-Esztergom megyei településeken, mint amilyen Tatabánya, Esztergom, Tata, Komárom, Oroszlány, Dorog, Nyergesújfalu, Ács, Kisbér, Tát, Lábatlan, Bábolna vagy éppen Bajna.

Ha ugyanis csak két-három szempont esetén is igen a válasz, akkor az árnyékoló jó választás lesz a számunkra.

Hőszigetelés: az árnyékolók, különösen a redőny és a zsalugáter, hőszigetelő képességgel is bír, jobbal is, mint egy függöny. Érdemes meggondolni, hogy ez mennyire döntő érv a számunkra, mert ha szeretnénk a fűtés szezonban maximálisan kihasználni a lehetőségeinket, akkor az árnyékoló lesz a jobb megoldás.

Biztonság: a redőny és a zsalugáter külső árnyékoló, tehát nemcsak szép lesz tőle a ház homlokzata, de még védelemmel is ellátja az ablakokat. Nem is gondolnánk, hogy hány betörés történik ablakon keresztül. Ha redőny vagy zsalugáter van az ablakon, akkor az ablak védettebb lesz, mert a zárhoz nem fog tudni senki hozzáférni kívülről.

Esztétika: ez egy érdekes kérdés az árnyékolók estében. Először is arra adjunk választ, hogy a ház külsejét szeretnénk szebbé tenni, vagy a belsejét. Ha a külső esztétika a fontos, akkor a függöny ebben semennyire sem lesz segítségünkre, csak a redőny vagy a zsalugáter. Belső esztétika esetén a függöny sem rossz megoldás, de a szalagfüggöny vagy a roletta is nagyon meg tudja változtatni egy szoba hangulatát.

Fényszűrés: ebben a tekintetben az árnyékolók jobbak, mint a függöny, hiszen erre lettek kitalálva. A függöny esetében nem tudjuk annyira szabályozni, mennyi fényt engedjünk be, mint egy árnyékoló esetében. Az árnyékolók a teljes sötétségtől a teljes beengedésig szabályozhatóak, félhomályt is tudunk csinálni, ha szeretnénk, szóval ha a fényszűrés az elsődleges szempont, akkor az árnyékolók között érdemes keresgélni.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!