Amit a szúnyoghálókról tudni érdemes a Veszprém megyei Tapolcán

A zsalugáter a kezdetektől napjainkig a Vas megyei Vasváron
2020-06-14
napellenző, könyökkaros napellenző, napellenző Nova, könyökkaros napellenző Nova
Itt a nyár, árnyékoljunk napellenzővel a Győr-Moson-Sopron megyei Pannonhalmán is
2020-06-21
Összes

Amit a szúnyoghálókról tudni érdemes a Veszprém megyei Tapolcán

Szúnyogháló

Amikor beköszönt a tavasz a rovarok is előbújnak a rejtekhelyükről, és ha nem védekezünk ellenük, ellephetik a lakást. Senki sem szeret éjjel zümmögő legyekre, reggel pedig szúnyogcsípésekre ébredni.

A leghatékonyabb védekezési mód a szúnyogháló az olyan Veszprém megyei településeken is, mint amilyen Veszprém, Pápa, Ajka, Várpalota, Tapolca, Balatonfüred, Balatonalmádi, Zirc, Sümeg, Berhida, Devecser, Balatonfűzfő, Herend, Balatonkenese vagy akár Badacsonytomaj.

Egy jól megválasztott szúnyogháló megvédhet minket a hívatlan látogatóktól, azt azonban jobb, ha tudjuk, hogy elsősorban a repülő rovarok ellen nyújt védelmet. A mászó bogarak ellen már nem annyira hatékony a szúnyogháló, mivel ezek a rovarok a mozgó felületek között megtalálhatják a gyenge pontokat.

Szúnyoghálóból rengetegféle kivitel létezik. Létezik fix keretes és mozgatható megoldás is, emellett több színvariáció is. A legelterjedtebb középszürke színe, ami ideális az otthonokban, ugyanakkor sokan kerülik, mivel a gyengébben látók, idősek vagy épp a gyerekek hajlamosak úgymond átmenni rajta, mert nem eléggé észrevehető.

Bár a mai modern szúnyoghálók már strapabíró anyagból készülnek, egy ütközést nem biztos, hogy kibírnak. Ahogyan a szeles időjárást vagy az erős huzatot sem.

Hogyan kell tisztítani és karban tartani a szúnyoghálót?

Mivel szúnyoghálóból is sokféle van, a beszerelése is történhet házilag vagy szakember segítségével. Az egyszerűbb kivitelek esetén mi magunk is beszerelhetjük, mivel nem igényel komolyabb szakértelmet, viszont a komolyabb darabok esetén mindenképp vegyünk igénybe segítséget.

Fix keretes szúnyogháló, szúnyogháló

A legtöbb szúnyogháló nem igényel komolyabb karbantartást, ugyanakkor az olcsóbb darabok hamar cserére szorulhatnak, mivel az anyaguk nem annyira strapabíró. Érdemes egy minőségi keretes hálóba beruház, mivel évekig is kiszolgálhatja az igényeket.

A hálók tisztítása sem egy bonyolult feladat. Érdemes azért figyelni, hogy ne szakítsuk ki őket, mert a legjobb minőségű anyagból készült szúnyoghálók sem bírnak ki nagyobb erőbehatásokat.

Ugyanakkor a port és a rárakódó szennyeződéseket célszerű eltávolítani. Alapvetően egy általános törölgetés is elegendő lehet, amit egy finom szőrű kefével érdemes elvégezni. A nedves rongy is hatékony, de a merészebbek a porszívóval is megpróbálkozhatnak, persze alacsony fokozatra állítva.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!