Amit a reluxákról tudni érdemes a Somogy megyei Fonyódon

műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró Oroszlány, műanyag ablak, műanyag ablak Oroszlány, műanyag nyílászárók, műanyag ablakok
Melyik árnyékolók kombinálhatók okos otthon rendszerekkel a Baranya megyei Harkányban?
2020-10-28
műanyag ablak, műanyag ablakok, ablakcsere, ablak beépítése, műanyag nyílászárók, műanyag nyílászáró, árnyékoló, árnyékolók, roletta
Milyen árnyékolót válasszunk a Tolna megyei Pakson, ha a hőszigetelés az elsődleges szempont?
2020-11-04
Összes

Amit a reluxákról tudni érdemes a Somogy megyei Fonyódon

műanyag ablak, műanyag ablakok, ablakcsere, ablak beépítése, műanyag nyílászárók, műanyag nyílászáró, reluxa, árnyékoló, árnyékolók

Az egyik legelterjedtebb árnyékoló eszköz a reluxa. Hogy ilyen hosszú ideje piacvezető termék, annak köszönhető, hogy az évek során a gyártók folyamatosan lépést tudtak tartani a piaci igényekkel és a folyamatos fejlődéssel.

Ennek köszönhetően töretlenül népszerűek az olyan Somogy megyei településeken is, mint amilyen Kaposvár, Siófok, Marcali, Barcs, Nagyatád, Balatonboglár, Csurgó, Fonyód, Balatonlelle, Tab, Nagybajom, Lengyeltóti, Kadarkút, Zamárdi, Balatonföldvár vagy Igal.

Az elmúlt évek során a reluxa számos új változata került piacra, egyre több szín és méret érhető el. Eredetileg a reluxa 25 mm-es alumínium lapokból állt azóta megjelent a fa reluxa is, ami egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Ugyanakkor a gyártók felismerték, hogy az árnyékolóknak a lakberendezési trendek között is meg kell állniuk a helyüket, így létrejöttek a különböző design reluxák is.

A reluxának számos előnye van. Egyrészt a lamellák tökéletes záródásának köszönhetően nagyon jól sötétíti a helyiséget. Másrészt az ablakok nagy többségére felszerelhető.

Kifejezetten ajánlani szokták irodák vagy dolgozó szobák estében, ahol a számítógépek mögötti ablakok árnyékolása létfontosságú, mert ki kell szűri az erős napsugarakat. Szintén előnyös tulajdonsága az ára, hiszen egy viszonylag olcsó termékről van szó. A szerelése sem bonyolult, ráadásul semmilyen karbantartási munkálatot nem igényel, mindössze portalanítást.

A reluxa fajtái és kezelési módja

Reluxából sem egyfajta létezik. Már az anyagát tekintve is kérhető fa vagy alumínium kivitelben. Emellett számos színben elérhető, és mivel alapvetően hagyományos ablakra szokták kérni, már van lehetőség egyedi igények kielégítésére is.

A színek tekintetében több mint száz színből válogathatunk, így nem kell attól félünk, hogy a szoba hangulatába nem fog passzolni. A kezelése is egyszerű, és ebben a tekintetben is számos lehetőség közül válogathatunk: a hagyományos bovdenes, zsinórfelhúzásos reluxától, a plexiből készült üvegpálcával működtethető változaton át, a normál műanyag bevonatú fehér pálcás rögzítésig.

reluxa, reluxák, reluxa Pécs

A lamellák forgatása egy tengellyel történik, míg a reluxa felhúzva vagy leengedve egy zsinórrögzítővel bármilyen helyzetben megállítható. Amire figyelni kell a reluxa mozgatása közben, hogy a lamellák a mozgatás alatt mindig nyitott állapotban legyenek.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!