Amikor nemcsak az árnyékolás, hanem a hangulat is fontos a Veszprém megyei Herenden

műanyag ablak, decco műanyag ablak, aluplast műanyag ablak, műanyag ablakok, decco műanyag ablakok, aluplast műanyag ablakok
Gyártástól a kivitelezésig – avagy hogyan válasszunk céget az ablakcseréhez a Vas megyei Szentgotthárdon?
2021-04-18
Igényel tavaszi karbantartást a napellenző a Győr-Moson-Sopron megyei Csornán?
2021-04-25
Összes

Amikor nemcsak az árnyékolás, hanem a hangulat is fontos a Veszprém megyei Herenden

árnyékoló, árnyékolás, árnyékolók, belső árnyékolók, külső árnyékolók

A megfelelő árnyékoló kiválasztásakor sok szempontot kell figyelembe venni, azok számára, akik inkább a belső terek hangulatát tartják fontosabbnak, mint a ház homlokzatának megjelenését, azok számára a belső árnyékolók között érdemes körülnézniük.

A belső árnyékolókkal kapcsolatban sok a tévhit, és sokan nem is tekintik igazán árnyékolóknak őket, hiszen szerintük nem sokkal tudnak többet egy hagyományos sötétítőfüggönynél.

Ám ez egyáltalán nincs így, ennek köszönhetően egyre népszerűbbek az olyan Veszprém megyei településeken is, mint amilyen Veszprém, Pápa, Ajka, Várpalota, Tapolca, Balatonfüred, Balatonalmádi, Zirc, Sümeg, Berhida, Devecser, Balatonfűzfő, Herend, Balatonkenese vagy akár Badacsonytomaj.

A belső árnyékolók a fényszűrés és a szép megjelenés mellett szigetelő tulajdonsággal is bírhatnak, szóval érdemes egy kicsit utána járni, hogy mit is nyújthatnak a számunkra.

A belső árnyékolók talán nem bírnak annyira jó szigetelő tulajdonsággal, mint egy redőny, és nem is biztosítanak plusz védelmet a külső behatolóktól, ugyanakkor fényszűrés tekintetében jóval többet nyújtanak, mint egy függöny.

Emellett esztétikai szempontból sem elhanyagolható a szerepük, ráadásul az egyedi ablakok esetén jóval több lehetőséget kínálnak, mint egy redőny vagy egy függöny. A tetőablakok vagy egyedi méretű és formájú ablakok esetén ugyanis legtöbben a belső árnyékolók mellett teszik le a voksukat, hiszen ezek szabadabban variálhatóak.

Milyen belső árnyékolók közül válogathatunk?

Belső árnyékolóból is sokféle van manapság. Választhatunk szalagfüggönyt, reluxát vagy rolettát. Mindegyik megvan a maga szerepe és funkciója, melyek árnyékolási és esztétikai szempontból is eltérőek lehetnek.

A szalagfüggöny régebben csak az orvosi rendelők vagy irodaházak kiváltsága volt, ám manapság már az otthonokban is találkozhatunk velük. Színben és méretben is eltérőek lehetnek, és nagy méretű ablakok árnyékolására kifejezetten alkalmasak, emellett szigetelő tulajdonsággal is bírnak.

Ha egyedi ablakaink vannak, esetleg a tetőtéri ablakok árnyékolására keresünk megoldást, akkor a reluxa és a roletta lehet a megoldás. A reluxa fényszűrő képessége jobb a rolettáénál, és az állíthatóság tekintetében is jobb választás.

árnyékoló, árnyékolás, árnyékolók, belső árnyékolók, külső árnyékolók

Ha azonban nincsenek nagy igényeink, és leginkább csak a kíváncsi szemek elől rejtőznénk el, akkor a roletta is jó megoldás, főleg, hogy árban jóval gazdaságosabb.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!