Amikor nem szabad tovább várni az ablakcserével a Pest megyei Dunaharasztiban sem

Ősszel is érdemes lekezelni a fa ablakot vagy ajtót a Bács-Kiskun megyei Kiskunfélegyházán?
2021-11-10
Tény vagy tévhit, hogy az árnyékoló is segíthet télen az meleg bent tartásában a Baranya megyei Komlón?
2021-11-17

Az ablakcsere egy meglehetősen költséges dolog, viszont vannak esetek, amikor nem szabad tovább halogatni a cserét az olyan Pest megyei településeken sem, mint amilyen Százhalombatta, Érd, Dunaharaszti, Budakeszi, Budaörs, Szigetszentmiklós, Dabas, Szigethalom, Törökbálint, Biatorbágy, Tököl, Ráckeve, Ócsa, Halásztelek vagy Dunavarsány..

Természetesen sokan mondják, hogy inkább kivárják a tavaszt, a mostani, hűvös időkben inkább neki sem állnak, hiszen itt a fűtésszezon, így senki sem szeretné az ablakcsere ideje alatt az utcát fűteni.

Igen ám, de sokkal költségesebb lesz egész télen az utcát fűteni, ha már nem szigetel rendesen az ablak, mint vállalni azt a rövid időszakot, amíg télen kicserélik nekünk a szakemberek a régi rossz nyílászárókat. De mik is azok az esetek, amik mindenképp célszerű ablakot cserélni?

Ha az utcát fűtjük

Ez már az előbb is említésre került. Ha nem szigetel az ablak megfelelően, akkor bizony a meleg nagy része az ablak résein át kiszökik, és hiába a függöny, vagy az ablakhoz támasztott párnák, a meleg nagy része nem minket fog melegíteni.

Ilyenkor nem érdemes várni, már a fűtésszámla miatt sem, mert nagyon megnőhet a fogyasztás, inkább cseréljük le az ablakokat.

Ha nem tudjuk rendeltetésszerűen használni az ablakokat

Ha az ablaknak műszaki problémája van, akkor először természetesen hívjunk szerelőt, de ha ő úgy ítéli meg, hogy az ablak javíthatatlan, akkor bizony cserélni kell. Persze lehet azt mondani, hogy jó, akkor majd ezt az ablakot nem nyitogatjuk, de a rossz szellőztetés penészesedéshez vezethet, amit nem éri meg egy rossz ablak miatt megkockáztatni.

Sérülés, törés esetén

Természetesen most nem arról van szó, hogy megrepedt az üveg, hiszen az üveges ki fogja tudni cserélni. Ha az ablak műanyag része törött, esetleg emiatt nem lehet rendesen kinyitni vagy becsukni, akkor szintén az ablakcsere lesz a megoldás.

Veszélyes az ablak használata

Ha az ablak már azzal fenyeget, hogy ránk dőlhet, mert nem áll stabilan a helyén, esetleg egy rossz mozdulattal magunkra ránthatjuk, akkor szintén megérett az idő az ablakcserére.

Vetemedik a régi fa ablak

A fa ablakok esetében a felületkezelés nagyon fontos, hiszen csak így áll ellen az ablak az időjárás viszontagságainak. Ha ezt elmulasztjuk, akkor az ablak vetemedni, korhadni kezd, és a fenti lehetőségekkel kell számolunk, vagyis, hogy veszélyessé válhat, nem lehet rendeltetésszerűen használni vagy már nem szigetel megfelelően.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!