Ablakcsere télen? Nincs akadálya a Bács-Kiskun megyei Solton sem!

Milyen szempontok alapján válasszunk ablakot a Komárom-Esztergom megyei Esztergomban?
2020-10-18
műanyag ablak, műanyag ajtó, műanyag nyílászáró
Környezetbarát műanyag ablak? Nem mítosz! Akár Önnek is lehet a Pest megyei Szigethalmon!
2020-10-25

A téli ablakcserétől sokan rettegnek, hiszen még mindig erős lábakon áll az a hiedelem, hogy ilyenkor nem lehet, sőt nem is szabad ablakot cserélni. Pedig ez egy helytelen álláspont.

Ha rossz a szigetelés, vagy már annyira meg vannak vetemedve a régi ablakaink, hogy inkább az utcát fűtjük, mint a lakást, akkor igen is szükséges az ablakcserére. És ha erre pont télen döbbenünk rá, akkor sem kell várnunk tavaszig. Egyrészt a fűtésszámla szempontjából sem lesz mindegy, másrészt a saját komfortérzetünk miatt sem.

Éppen ezért, bátran kezdjünk bele akár télen is az ablakcserébe, az olyan Bács-Kiskun megyei településeken is, mint amilyen Kecskemét, Baja, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kalocsa, Kiskőrös, Kiskunmajsa, Tiszakécske, Lajosmizse, Jánoshalma, Kecel, Kunszentmiklós, Soltvadkert, Bácsalmás, Solt, Kerekegyháza, Szabadszállás, Izsák, Mélykút, Tompa, Dunavecse vagy Hajós.

Pedig jól szigetelő ablakokkal a fűtésszámlát le tudjuk csökkenteni, és több energiát takarítunk meg. A téli ablakcsere valójában semmiben sem különbözik a nyári ablakcserétől, mindössze annyiban tér el a két folyamat, hogy télen kifejezetten olyan anyagokat alkalmaznak, ami speciálisan a hideg időben történő használatra lett kifejlesztve, ezért ugyanolyan erős és tartós szigetelést tudnak biztosítani.

A szakemberek fel tudják mérni, hogy az ablakcsere mennyi időt fog igénybe venni, és biztosak lehetünk benne, hogy télen sem fog tovább tartani, mint ami feltétlenül szükséges.

Tévhitek a téli ablakcserét illetően

Hogy ne tartsunk továbbra is attól, hogy télen vágjunk bele az ablakcserébe, tudnunk kell, hogy mik azok az információk, amelyek tévesek ezzel kapcsolatban.

Sokan hiszik, hogy a téli ablakcsere hosszadalmas folyamat, hiszen a nyáron használt anyagok nem fognak a hidegben ugyanolyan jól száradni, és erős szigetelést biztosítani. Valóban igaz, hogy ezek az anyagok télen nem száradnánk olyan jól, de ezért nem is ezeket használják, hanem például télen használatos PUR habot.

A másik elrettentő erő, hogy azt gondoljuk, a lakás az ablakcsere alatt ki fog hűlni, ami megnöveli a fűtésszámlát. Az ablakcsere nem tart olyan sokáig, hogy kihűlhessen az egész lakás, ha azonban egész télen az utcát fűtjük, az igazán meg fogja dobni a fűtés költségeit.

A harmadik tévhit, ami szintén nagyon elterjedt, hogy télen drágábbak az ablakok, mert ilyenkor emelnek árat az ablakos cégek. Pedig ez pont fordítva igaz. Az árakat általában tavasszal szokták emelni, így ha télen vágunk bele az ablakcserébe ezt az áremelkedést el is kerülhetjük, és sokkal kedvezőbb áron végeztethetjük el a munkát, mintha várnánk tavaszig.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!