A műanyag ablakok fontossága egy házban a Zala megyei Lentiben

Hogyan válasszuk ki az otthonunkhoz legjobban illő ablaktípust a Pest megyei Budakeszin?
2021-12-29
Hogyan tartsuk távol a hideget az ablakoktól a Somogy megyei Tabon?
2022-01-05
Összes

A műanyag ablakok fontossága egy házban a Zala megyei Lentiben

Ellenőrizzük a radiátorokat és a kazánokat, a redőnyöket és az ablakokat, a textíliákat, sőt még a színeket is, amelyekkel a hideg idő beköszöntével díszítjük a lakásunkat. Az alábbiak fontosak lehetnek a hideg tél előtt az olyan Zala megyei településeken is, mint amilyen Bak, Hévíz, Keszthely, Lenti, Letenye, Nagykanizsa, Nagykapornak, Nova, Pacsa, Pusztamagyaród, Sármellék, Zalaegerszeg, Zalakaros, Zalalövő, vagy Zalaszentgrót.

Ablakok

Az Energiamegosztási és Energiatakarékossági Intézet (IDAE) szerint a fűtési veszteség 25-30%-át a nem megfelelő szigetelés okozza. Ellenőrizzük az ablakok körüli repedéseket, és tegyünk köréjük vízálló fugát. Időjárás-szabályozó szigetelést is felszerelhetünk. Ha tehetjük, akkor inkább cseréltessük ki a nyílászáróinkat akár télen is, még mindig jobban járunk, mint a rossz ablakok melletti magas fűtésszámlával. Az új ablakok mellett pedig a komfortérzetünk is jobb lesz.

Redőnyök

Ellenőrizzük, hogy egyik redőny sem törött-e el. Szükség lesz rájuk, ha sokkal kevesebbet szeretnénk költeni fűtésre. Ha minden este lehúzzuk a redőnyöket, megakadályozzuk, hogy a kinti hideg beszivárogjon az ablaküvegen keresztül. Az alumínium redőnyök még többet számítanak a szigetelés miatt, mint a műanyag redőnyök.

Radiátorok

Jöhet a légtelenítés. Ha a víz gond nélkül kering bennük, a radiátorok hatékonysága és megtakarítása nő. Ne feledjük, hogy a fűtés teszi ki az összes energiaköltség 25%-át évente. Ó, és tisztítsuk meg őket, mert minél kevesebb por van rajtuk, annál jobban teljesítenek.

Termosztát

Ha nincs, itt az ideje, hogy telepítsünk egyet. A termosztát automatikusan be- és kikapcsolja a fűtést, stabilan tartja a hőmérsékletet, így nem lesz hirtelen csökkenés, valamint az ebből következő emelkedés és magasabb energiaköltségek sem.

Bejárati ajtó

A téli felkészítés során nem csak az ablakokat célszerű megvizsgálni, hanem a bejárati ajtónkat is. Itt is fontos, hogy megfelelően szigeteljen, hogy ne az utcát fűtsük. Ha rendelkezünk például erkélyajtóval is, akkor természetesen azt is meg kell vizsgálni.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!