A beltéri ajtó kiválasztásáról a Zala megyei Nagykanizsán

Őszi ablakcsere a Tolna megyei Gyönkön, avagy számít milyen az időjárás, amíg zajlik az ablakok cseréje?
2021-10-17
Karban kell tartani a zsalugátert a Fejér megyei Gárdonyban?
2021-10-24

Az ajtók tekintetében leginkább a bejárati ajtókról beszélünk, ezek kiválasztására fordítunk nagy gondot, hiszen komoly kérdés, hogy milyen ajtó, illetve zár védje otthonunkat.

A beltéri ajtók kiválasztására kevesebb figyelmet fordítunk, pedig ez sem egy olyan munka, amit el kellene kapkodni, vagy mindegy lenne, hogy milyen kerül fel, csak legyen az ajtónyíláson egy darab fa, amit igény estén mozgatni is tudunk.

A beltéri ajtók tekintetében is számos tényezőt érdemes figyelembe venni, hiszen az esztétika és az ár is múlhat a döntéseinken. Éppen ezért fontos meggondoltan választani az olyan Zala megyei településeken is, mint amilyen Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Keszthely, Lenti, Zalaszentgrót, Hévíz, Letenye, Zalalövő, Pacsa, Zalakaros, Pusztamagyaród, Nova vagy Bak.

Amikor kiválasztjuk a beltéri ajtót, semmiképp se kapkodjuk el a döntést. Azon mindenképp sok múlik, hogy milyen körülményekről van szó. Építkezés vagy felújítás? Régi ajtó cseréje vagy teljesen új házba keresünk ajtót? Mennyire régi az ajtó, illetve ha cseréről van szó, akkor mik az alap paraméterek, amelyeket mindenképp figyelembe kell venni.

Ne gondoljuk azt, hogy építkezésnél egyszerűbb a döntés, hiszen mindkét esetben számos befolyásoló tényező van, amit számításba kell vennünk a beltéri ajtó kiválasztásánál.

Mire figyeljünk a beltéri ajtó kiválasztásakor?

Először is gondoljuk végig, hogy hova is szeretnénk beltéri ajtót. Az persze nyilvánvaló, hogy beltérbe, de azt is tudnunk kell, hogy teljesen új házba, ahol még nincs ajtó, vagy a régi ajtók helyére.

A régi ajtók helyére kerülő új ajtók esetében mindenképp mérnünk kell, hogy mik a meglévő paraméterek. Az is előfordulhat, hogy egyedi méreteket szeretnénk, mert a régi ajtó is egyedi volt, vagy pont, hogy bontani is kell, mert a konfekcióméret nem felelne meg. Érdemes számításba venni ilyenkor, hogy mi a jobb megoldás, mert az egyedi tervezésnek és a bontásnak is ára van.

Az új ajtó esetén is merülhetnek fel kérdések. Mivel a felmérés ilyenkor sokszor kivitelezhetetlen, mivel nincs még mit lemérni, így csak a tervekre lehet hagyatkozni a rendelésnél. Ha már van ajtórés, az nem rossz, de azt is bele kell számolni, hogy lehet, hogy aljzatbeton még nincs, ahogy rendes padló sem. Ezek mind befolyásolják a méreteket, így ezeket a tényezőket is számításba kell venni.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!