A belső árnyékolókat is karban kell tartani a Veszprém megyei Ajkán?

szalagfüggöny, szalagfüggöny Szentlőrinc, műanyag ablak, műanyag ablak Szentlőrinc
Külső vagy belső árnyékolót válasszunk a Vas megyei Répcelakon?
2021-10-27
Tények a fa ajtókról a Győr-Moson-Sopron megyei Fertőszentmiklóson, avagy nem minden igaz, amit a fa ajtókról olvashatunk
2021-11-03
Összes

A belső árnyékolókat is karban kell tartani a Veszprém megyei Ajkán?

Amikor árnyékolót választunk, akkor a karbantartás ritkán kerül szóba. Pedig ez sem egy elhanyagolható tényező, hiszen sokan ehhez mérten választanak árnyékolót az olyan Veszprém megyei településeken is, mint amilyen Veszprém, Pápa, Ajka, Várpalota, Tapolca, Balatonfüred, Balatonalmádi, Zirc, Sümeg, Berhida, Devecser, Balatonfűzfő, Herend, Balatonkenese vagy akár Badacsonytomaj.

Sokan vannak vele úgy, hogy nem szeretnének a felszerelés után még bajlódni a karbantartással. Akkor számukra jó hírünk van, ugyanis a belső árnyékolókat általában nem nagyon kell karban tartani. A használatra kell figyelni, hogy kíméletesen nyissuk-csukjuk őket, és ha így teszünk, akkor nem lesz velük baj, így karbantartani sem kell majd őket.

Persze érdemes azért szem előtt tartani azt, hogy a mozgó alkatrészek károsodnak a leghamarabb, ezért ezeket érdemes időről időre ellenőrizni, hogy rendben vannak-e. A lamellák is sérülhetnek, ha nem vigyázunk, ezért ha valamilyen nehézséget tapasztalunk a mozgatásban, akkor inkább ellenőrizzük, mi okozhatja a gondot, ne feszegessük, mert akkor nagy rá az esély, hogy sérülni fog. Amit pedig nem szabad elfelejtenünk, hogy bár karbantartást nem igényelnek a belső árnyékolók, de koszolódni tudnak.

Belső árnyékolók tisztításáról

Ha pedig koszolódik egy árnyékoló, akkor le kell takarítani. A legegyszerűbb dolgunk a reluxával van, melyet egy egyszerű porronggyal vagy tollseprűvel leporolhatunk. Arra az egyre kell odafigyelnünk, hogy a porolást mindig függőlegesen végezzük. Ha vízszintesen tesszük ezt, akkor a lamellák kimozdulhatnak, melyeket ugyan vissza lehet tenni, de előfordulhat, hogy a kieső lamella megsérül, így már nem rakható vissza a helyére. Félni persze nem kell, mert maga a porolás nagyon hatékony függőlegesen is.

A roletták anyaga általában textil, melyet vízzel, szappannal vagy egyéb szövet tisztítóval tudunk tisztítani, ha esetleg koszos lenne. Porolni ugyanúgy porolhatjuk, mint a reluxákat.

A szalagfüggöny esetén is hasonló a helyzet, bár ebben az esetben nagyobb felületről beszélünk, amit macerásabb lehet portalanítani, de ugyanolyan egyszerű, mint a másik két belső árnyékolót.

szalagfüggöny, szalagfüggöny Szentlőrinc, műanyag ablak, műanyag ablak Szentlőrinc

A belső árnyékolók tisztítása azért is egyszerűbb, mert nem kell kimásznunk a lakáson kívülre, hogy elvégezhessük ezt a feladatot.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!