Milyen árnyékolót válasszunk a Tolna megyei Pakson, ha a hőszigetelés az elsődleges szempont?

műanyag ablak, műanyag ablakok, ablakcsere, ablak beépítése, műanyag nyílászárók, műanyag nyílászáró, reluxa, árnyékoló, árnyékolók
Amit a reluxákról tudni érdemes a Somogy megyei Fonyódon
2020-11-01
Hogyan válasszunk árnyékolót a tetőablakra a Zala megyei Hévízen?
2020-11-08

Az energiával való takarékoskodás manapság nagyon fontos szemponttá vált. Ennek több oka is van, az emelkedő gázáraktól, a csökkenő béreken át, a környezettudatosabb gondolkodásmódig sok mindennek betudható.

Ez igaz az olyan Tolna megyei településekre is, mint amilyen Szekszárd, Paks, Dombóvár, Bonyhád, Tolna, Dunaföldvár, Tamási, Bátaszék, Simontornya, Nagymányok, Gyönk, Hőgyész vagy Iregszemcse.

Amikor felújítás előtt állunk, új ablakot, vagy árnyékolót keresünk, egyre növekvő igény, hogy a lehető legjobb hőszigetelést biztosítsák. Ez nyílászáró tekintetében nem új keletű igény, viszont árnyékolás terén eddig meglehetősen szűk terméksála közül válogathattunk, hiszen főként a fényszűrés, fényáteresztés volt az elsődleges szempont.

Az elmúlt években többször is megdőlni látszott az a tézis, miszerint a redőnyök hőszigetelés szempontjából is hasznosak. Sokan érveltek pró és kontra, így lassan nem lehetett eldönteni, hogy valójában kinek is van igaza.

De ahogy a technológia fejlődés egyre gyorsuló ütemben haladt, mégis csak úgy tűnik, hogy ez az álláspont igen is valóságosnak bizonyul. Bár valóban léteznek olyan, régebbi típusú árnyékolók, amelyek csak pár százalékkal növelik az ablakok hőszigetelő értékét, a legújabb alapanyagok igen is komolyan befolyásolják a fűtésszámlát.

A redőny az egyetlen hőszigetelő árnyékoló?

Tévhitek ide vagy oda, de a redőnyt már régóta használják a hőszigetelő tulajdonsága miatt is. Ugyanakkor nem csak redőnyből létezik hőszigetelő technológia az árnyékolók között.

Manapság már egyre elterjedtebb a hőszigetelő rolók is, amelyek az energiatakarékoskodás jegyében születtek meg. Ezek poliészter anyagból készülnek, bár vászonhatásúak, de jóval könnyebben tisztán tarthatóak. Egy alumínium hőtükörrel vannak felszerelve, amely télen segít a meleget a lakáson belül tartani, míg nyáron a hőség kirekesztésében játszik fontos szerepet.

redőny, árnyékoló, árnyékolók, nyílászárók

A hőszigetelő technológiák alapvetően nem olcsók, ugyanakkor a rolók mégsem tartoznak a drága termékek közé. Az árukon még az is sokat farag, hogy a felszerelésükhöz nem igényelnek komoly szakértelmet, akár mi magunk is meg tudjuk csinálni, hiszen a beszerelésük megegyezik a vászonrolók szerelésével.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!