Mi alapján válasszunk árnyékolót a Baranya megyei Sellyén?

műanyag ablak, decco műanyag ablak, aluplast műanyag ablak, műanyag ablakok, decco műanyag ablakok, aluplast műanyag ablakok
Milyen szempontokat vegyünk figyelembe ablakválasztásnál a Pest megyei Ráckevén?
2021-03-28
műanyag ablak, decco műanyag ablak, aluplast műanyag ablak, műanyag ablakok, decco műanyag ablakok, aluplast műanyag ablakok
Sokan a tavaszig várnak az ablakcserével a Somogy megyei Lengyeltótiban
2021-04-04

Az árnyékoló kiválasztásának legfontosabb kérdése mindig az, hogy külső vagy belső árnyékoló legyen-e. Mindkét esetben többféle megoldás közül választhatunk, ezért ezt a kérdést alaposan meg kell fontolnunk.

Hogy leegyszerűsítsük a döntéshozás folyamatát, vannak szempontok, melyeket ha végig gondolunk, hamar megtaláljuk a választ arra a kérdésre, hogy melyik a legideálisabb választás a számunkra.

Érdemes tehát átgondolni az árnyékoló kiválasztását az olyan Baranya megyei településeken is, mint amilyen Pécs, Komló, Mohács, Szigetvár, Siklós, Szentlőrinc, Kozármisleny, Harkány, Pécsvárad, Bóly, Sásd, Sellye, Villány, Mágocs, Bikal vagy Szászvár.

De mik is ezek a szempontok?

Szigetelési szempontok

Gondoljunk végig, hogy az árnyékolótól csak azt várjuk, hogy fényszűrési funkciót lásson el, vagy jóval többet szeretnénk tőle, például azt, hogy segítsen a szigetelésben is.

Ha erre a kérdésre igen a válasz, akkor a redőny és a zsalugáter lesz a hatékony megoldás. Belső árnyékolók közül is akad, ami ellát ilyen funkciót, de a külső árnyékolók jobbak ebben a tekintetben.

Mennyire fontos a fényszűrés?

Az árnyékolók elsődleges funkciója mindig az fényszűréshez kötődik. Mit várunk el ebben a kérdésben? Csak az a cél, hogy eltakarjon minket a kíváncsi szemek elől, vagy valóban fontos, hogy szabályozni tudjuk, mennyi fény szűrődik be az ablakokon át?

Teljes sötétségre is vágyunk, vagy a félárnyék is elég lesz? Ha mást nem is, ezeket a kérdéseket mindenképp gondoljuk végig, hiszen az árnyékolók esetében ez a legfőbb szempont.

Esztétikai kérdések, kívül vagy belül fontosabb?

Az esztétika mellett sem szabad elmenni. Az első kérdés ebből a szempontból, hogy a ház külső megjelenését vegyük alapul, vagy inkább a beltérben szeretnénk megteremteni a megfelelő hangulatot.

A beltéri árnyékolók mindig sokat dobnak egy szoba hangulatán, viszont a ház homlokzatát egy zsalugáter vagy egy redőny tudja szebbé varázsolni.

Védelmi szempontok

Ha a biztonságunk is szempont, akkor a külső árnyékolók nyerik a választást. A redőny és a zsalugáter nemcsak szigetel, de védelmet is nyújthat, és bár senki sem állítja, hogy ezek közül bármelyik is megakadályozza a bejutásban a betörőket, de mivel a feltörésük idő igényes és még zajos is, sokakat letántorít, ami már jó kiindulási pont.

árnyékoló, árnyékolás, árnyékolók, belső árnyékolók, külső árnyékolók

Egyedi igények

Vegyük számításba az ablakaink kialakítását is, hiszen egy tetőablak vagy egy egyedi forma esetén nem mindegy lehetőség lesz kivitelezhető.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!