Külső vagy belső árnyékolót válasszunk a Vas megyei Répcelakon?

Karban kell tartani a zsalugátert a Fejér megyei Gárdonyban?
2021-10-24
A belső árnyékolókat is karban kell tartani a Veszprém megyei Ajkán?
2021-10-31

Az árnyékolók választék tekintetében meglehetősen széles palettával rendelkeznek, így mindenki megtalálhatja a neki tetsző árnyékolástechnikai megoldást.

Amikor azonban választásra kerül a sor, a széles termékkínálat sokkal inkább hátráltató tényező, mint előny az olyan Vas megyei településeken is, mint amilyen Szombathely, Sárvár, Kőszeg, Körmend, Celldömölk, Szentgotthárd, Vasvár, Bük, Vép, Csepreg, Répcelak, Jánosháza vagy Őriszentpéter.

Sokan ugyanis nem is tudják elsőre, hogy mit válasszanak, mit csináljanak, melyik az ő számukra a legjobb megoldás, hiszen annyi féle van. Hogy könnyebben tudjuk dönteni, mindenképp érdemes tudni, hogy miből is választhatunk, és hogy melyik megoldásnak milyen előnyei, hátrányai vannak.

A külső árnyékolók, ahogy a nevük is mutatja, a ház külsején helyezkednek el. Ebben a kategóriában találjuk a redőnyt és a zsalugátert, ez a két legelterjedtebb külső árnyékoló megoldás.

A redőnyt valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, ahogy a redőny is egy régóta ismert lehetőség. Ami előnyös tulajdonságuk, hogy szigetelő funkcióval is bírnak, védik az ablakot a külső behatásoktól, akár a betörőktől is, és strapabíró, masszív anyagból készülnek. Emellett a fényszűrést is változatos módon tudják biztosítani a számunkra.

Amikor a belső árnyékoló a jó megoldás

Vannak azonban esetek, amikor a külső árnyékolás nem kivitelezhető vagy mert egyedi igényeink vannak, vagy mert költségérzékeny a felújítás vagy az árnyékoló választás. A külső árnyékolók drágábbak, ezt a tényezőt is figyelembe kell vennünk.

Ha nem tudunk külső megoldást választani, akkor marad a belső árnyékolók választéka, de ekkor sem járunk majd rosszul. Belső árnyékoló a szalagfüggöny, a reluxa vagy a roletta. Ezek jóval olcsóbbak, és a speciális ablakmegoldásokhoz jobban alkalmazhatóak, például tetőtérben.

Az árnyékolás tekintetében is jól végzik a dolgukat, bár a roletta a fényszűrés esetében kevésbe állítható, mint a másik két megoldás. A belső árnyékolók a lakás esztétikáját is feldobják, így azok számára, akik inkább a belső tér hangulatfokozására is használnák az árnyékolókat, a belső árnyékolók lesznek a jó megoldás. Mielőtt döntünk, mindenképp érdemes az igényeinket összeírni, hogy a jó döntést hozhassuk meg.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!