Karban kell tartani a zsalugátert a Fejér megyei Gárdonyban?

A beltéri ajtó kiválasztásáról a Zala megyei Nagykanizsán
2021-10-20
szalagfüggöny, szalagfüggöny Szentlőrinc, műanyag ablak, műanyag ablak Szentlőrinc
Külső vagy belső árnyékolót válasszunk a Vas megyei Répcelakon?
2021-10-27
Összes

Karban kell tartani a zsalugátert a Fejér megyei Gárdonyban?

Amikor árnyékoló megoldásokat nézegetünk, a döntésben sokszor az is szerepet játszik, hogy az adott típust mennyire macerás karban tartani. A legtöbb szó a redőnyökről esik, mert ezek a leggyakoribb árnyékolók, ám a zsalugáter is egyre népszerűbb manapság.

Ahhoz, hogy megfelelően működjön, mindenképp érdemes tudni, hogy mit is kell tennünk, vagyis hogy milyen karbantartási feladat hárul ránk.

A zsalugáter esetében sem bonyolultabb a dolog, mint a redőnyök esetében, de azért mégis van pár dolog, amire érdemes odafigyelni az olyan Fejér megyei településeken is, mint amilyen Székesfehérvár, Dunaújváros, Mór, Sárbogárd, Bicske, Gárdony, Ercsi, Enying, Polgárdi, Pusztaszabolcs, Martonvásár, Velence, Csákvár, Rácalmás, Aba, Bodajk, Adony vagy akár Lovasberény.

A zsalugáter esetében nem kell különösebben nagyon karbantartásban gondolkodni, ugyanakkor az úgynevezett mozgó alkatrészekre érdemes odafigyelni. Egyrészt a zsanérokra, amelyek segítségével a zsalugátert nyitni-csukni tudjuk, másrészt azokra az elemekre, amelyek a lamellákat mozgatják.

Ezeket időről időre érdemes megolajozni, hiszen a por és az időjárás miatt károsodhatnak, sérülhetnek, akadhatnak. Emellett azonban a felületkezelésre is érdemes egy kis figyelmet fordítani, hogy a zsalugáter időtálló legyen.

Mennyire bonyolult a zsalugáter felületkezelése?

A zsalugáter anyaga a legtöbb esetben fa, ami azt jelenti, hogy ahogyan a fa ablakok és ajtók esetében, úgy itt is érdemes a felületkezelésről beszélni. A fa anyaga szép és természetes, de az időjárás elemeivel szemben védtelen, ha nem kezeljük le valamilyen lazúrral, ami biztosítja a fa védelmét, akkor sajnos idő előtt elkorhad, sérül és valószínű, hogy nem fogja a funkcióját betölteni. Persze sokan aggódnak, hogy a felületkezelés bonyolult, szaktudást igényel, és ez pluszba hozzájön majd a költségekhez.

Először is érdemes tisztázni, hogy a felületkezelés lényegében annyit jelent, hogy egy vastag vagy vékony lazúrt ecsettel felviszünk a felületre, ami olyan, mintha festenénk, tehát nem egy bonyolult folyamat. Másrészt ezt a műveletet 5-6 évente kell csak megtennünk, tehát nem igényel éves programot a karbantartás.

Ebből is látható, hogy nem olyan bonyolult, hogy ne lehetne elvégezni, de ha nem vagyunk elég merészek, akkor bízhatjuk a dolgot szakemberre is.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!